https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Moč Evrope je v povezovanju

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 17.04.2024 ob 18:00  

Ob izdaji stripa Moč Evrope se je avtor Ciril Horjak ustavil tudi v Murski Soboti. S svojimi premisleki o delovanju Evropske unije ter vplivu stripa je spodbudil obiskovalce k razmisleku.


V sredo, 17. aprila, je v dvorani Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, potekal Pogovor o stripu Moč Evrope s Cirilom Horjakom in Andrejem Miholičem, ki sta govorila o evropskih vrednotah, povezovanju ter aktivnem državljanstvu.

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v sodelovanju s striparjem in Prešernovim nagrajencem Cirilom Horjakom nedavno izdala strip »Moč Evrope«, ki skuša ponazoriti delovanje Evropske unije.

V stripu spoznamo ciničnega Zevsa in idealistično Evropo, ki se spustita z Olimpa, da bi v praksi preverila ali Evropska unija sploh koga zanima. Na Zemlji srečata dijaka Saro in Tomaža, ki jima skozi serijo dogodivščin razkrijeta pomen in vrednost evropskega sodelovanja in povezovanja.

Osrednji namen stripa je torej približati Evropsko unijo, njeno delovanje in konkretne prednosti, ki nam jih prinaša, mlajši generaciji, pa tudi širši javnosti, na zabaven in radoživ način. Strip si lahko v soboški knjižnici tudi izposodite.   

Na pogovoru v Murski Soboti, je avtor stripa z obiskovalci delil svoje navdihe in premisleke ob ustvarjanju, medtem ko je urednik Andrej Miholič osvetlil pomen stripa ter njegov vpliv na mlajše generacije.

Pod vodstvom Anje Zidar je potekal živahen pogovor o pomenu evropskega povezovanja, prednostih aktivnega državljanstva ter bližajočih se evropskih volitvah 9. junija. Udeleženci so imeli tudi priložnost postaviti vprašanja in izmenjati mnenja, prijetna ura druženja pa je minila v vzdušju zanimivega dialoga. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2024 ob 22:43 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2024 ob 8:05 gost

      Moč Evrope je v njenih krščanskih temeljih. Te temelje ogrožajo ilegalne migracije in levičarstvo.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2024 ob 14:49 Crkven mafia ne more bit temelj gost

        https://www.youtube.com/live/AUy3aBeS3tA https://youtu.be/xD_8sWRmw-k https://youtu.be/TWFjIzEMOsY

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2024 ob 9:14 gost gost

      Moč Evrope je v tvoji primitivni glavi, pa s krš. temelji nema veze. To pišejo samo primitivci nerazgledani, pa nešolani. Kajti šola ti da izobrazbo in ,če bi jo mel ne bi piso takših floskul, ka ti jih nakladajo tisti, ka jin je to potrebno za obstoj v politiki zavajanja. Kdor se boji migrantov, ka pridejo pa mu baje vzemejo njegovo vero je bolj slab v svoji obrambi. Komu so jo pa še vzeli , koga so prepričevali v kaj, koga so ogrožali, da ne bi m ogel izpolnjevati svojih pravic itd. Bati se nekaj, česar ni je bedno in sramotno.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2024 ob 12:33 gost

      Odbor za notranjo politiko, jav. upr. in lokalno samoupravo je s 7 ZA in 6 proti sprejel novelo zakona, po kateri bo vlada morala pridobiti soglasje občinskega sveta za kakršno koli naseljevanje ilegalnih migrantov oziroma azilantov. Predlagatelj zakona: Branko Grims. HVALA g. poslanec!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2024 ob 14:46 Ma bi zmogli mafiju gost

        https://www.bild.de/regional/koeln/fuer-fast-1-million-euro-betrueger-clan-villa-wird-beschlagnahmt

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2024 ob 13:18 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2024 ob 14:34 Povezan z Moskvo gost

      https://youtu.be/AQ7gaMWlHek https://youtu.be/OlktWUkwk7s https://youtu.be/1oO6ecO7wTE

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.04.2024 ob 21:12 Aha gost

      In kaj misli vlada da bo delala ka jim na pamet pade? Jok verjetno bo poslušala tudi navadne ljudi od katerih vlada lahko sploh funkcionira bilo katera vlada se more zavedati da je dotok financ iz nas navadnih tlačanov ki polnimo državno blagajno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.