https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi ustvarili družabne igre iz odpadnih materialov

22.04.2024 ob 11:15  

Podjetje Saubermacher - Komunala Murska Sobota je razpisala sedaj že tradicionalni natečaj "Odpadno je uporabno" v katerem so mlade tokrat povabili k ustvarjanju družabnih iger iz odpadnih materialov. Mladi iz 21 vzgojno-izobraževalnih zavodov so ustvarili 33 družabnih iger, ki so jih prav tako postavili na ogled v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota. 


Natečaj podjetja Saubermacher - Komunala Murska Sobota "Odpadno je uporabno" je sedaj že tradicionalni način osveščanja mladih in je bil pod tem imenom letos izveden že enajstič, njegov namen pa v vseh teh letih ostaja enak in to je spodbuditi mlade k ponovni uporabi izdelkov, ki jih ne uporabljajo več in jim vdihniti novo življenje, hkrati pa prispevati v mozaik ohranjanja naravnih virov. 

V želji, da bi mlade vsaj delno odvrnili od virtualnega sveta in jih spodbudili k razigranemu druženju ter prijetnemu preživljanju skupnega prostega časa, so jih v tokratnem natečaju povabili k izdelovanju družabnih iger iz odpadnih materialov. 

Nagrajenci natečaja

Izdelki so bili razvrščeni v pet kategorij, opremljeni le s šiframi in ocenjeni s štirih vidikov: izvirnost, uporabnost, stopnja ponovne uporabe in zahtevnost izdelave. V kategoriji Vrtec je zmagala igra Korenček, ki so jo ustvarili otroci vrtca Murska Sobota, enote Ringa raja. V kategoriji OŠ I. triada si je največ točk prislužila družabna igra Igraj se z mano, izdelek učencev Osnovne šole Kuzma. V naslednji kategoriji OŠ II. triada je komisijo najbolj prevzela igra Kamenčki v Muro, ki so jo izdelali učenci osnovne šole Bakovci, podružnice Dokležovje. V kategoriji osnovnih šol III. triada je največ točk dobila igra Štrnckanje na gol osnovne šole Šalovci. V zadnji kategoriji srednjih šol pa si je največ točk prislužila igra Zazibaj se v Evropsko unijo, ki so jo ustvarile dijakinje SPTŠ Murska Sobota, smeri Tehnik oblikovanja. 

Otroci in mentorji so ponovno dokazali, da domišljija nima meja in da je ob timskem delu možno ustvariti zelo zanimive in unikatne izdelke ter se hkrati zabavati. 

Zmagovalcem v posameznih kategorijah so priznanja in nagrade podelili danes, ob letošnjem Dnevu Zemlje v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. V avli knjižnice so vse ustvarjene družabne igre tudi razstavljene in do 11. maja 2024 na voljo za ogled vsem obiskovalcem. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Tim Vengust

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2024 ob 3:48 Odpadno je denar gost

      https://youtube.com/shorts/rM2Os5A2O7w https://youtu.be/WieuKVvxkzw

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.