https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

NPU izvaja hišne preiskave, obiskali tudi pomurskega župana

23.04.2024 ob 15:13  

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes izvajajo hišne preiskave na Darsu, oglasili pa naj bi se tudi pri nekdanjem direktorju za področje vzdrževanja v Darsu Damijanu Jaklinu, sicer županu Občine Velika Polana.

Na Darsu pri preiskavi aktivno sodelujejo. Nacionalnemu preiskovalnemu uradu bodo skladno z odredbo sodišča izročili vso zahtevano dokumentacijo. Vsebine preiskave pa ne morejo komentirati.

Izvajajo 23 hišnih preiskav zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega dajanja ter sprejemanja daril. Kaznivih dejanj je osumljenih šest oseb.

50 preiskovalcev 

Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih aktivnostih sodeluje skupno 50 preiskovalcev NPU in 24 kriminalistov iz policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota. Spletni portal 24ur navaja, da naj bi kriminalisti zjutraj na domačem naslovu obiskali tudi nekdanjega predsednika uprave Darsa Hajdinjaka, Snežiča in druge akterje pri poslih, povezanih z avtovleko tovornih vozil. 

Kot je prebral iz odredbe, so preiskave opravili pri njem, celotni upravi Darsa, nekdanjem generalnem direktorju policije Antonu Travnerju, ki je bil nato nekaj časa zaposlen v Darsu, nekdanjem direktorju za področje vzdrževanja v Darsu Damijanu Jaklinu, ki je župan Občine Velike Polane, ter pri žvižgaču, ki je zatrjeval, da mu je dal podkupnino. Slednji naj bi bil ovaden zaradi kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril, Snežič pa zaradi prejemanja daril.

Snežič je po lastnih navedbah s plakati po državi nagovarjal zainteresirane, da "odpira vrata", a ne v družbi Dars d. d., temveč je bilo na plakatih napisano samo "Dars". Pri tem gre po njegovih besedah za družbo iz Velike Britanije z blagovno znamko Dars, ki bo popravljala letalske motorje. Zatrdil je še, da na Darsu ni nikoli urejal ničesar, da ni bil v stiku s Hajdinjakom, ki ga ne pozna, ali v stiku s komerkoli drugim. Komercialna televizija je objavila tudi posnetek, na katerem Snežič prejema 5000 evrov, skupno naj bi od žvižgača prejel za 90.000 evrov podkupnin. Denar naj bi Snežič zbiral tudi za stranko SDS.

Nepravilnosti so zanikali v SDS, prav tako sta Hajdinjak in Snežič tedaj vse očitke zavrnila. Hajdinjak je sicer novembra odstopil s čela Darsa, pri tem pa zagotovil, da je družbo vodil zakonito in odgovorno. Kot je dejal, so mu lani večkrat namignili, da bi bilo dobro, da bi se umaknil, poroča STA. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2024 ob 16:09 kilonja gost

      Aktualna oblast vidi luč na koncu tunela samo in znova v podtikanju afer Janši in njegovim . Brez Janše bi jih ljudstvo z golimi rokami.-..tako pa vržejo kost za glodanje in dalje kradejo...ovce pa ploskajo .

      25 35 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 23:52 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2024 ob 16:15 gost

      Ta debil polanski debeli hlapec janeza Janše bi že moral sedeti na Dobu. Ne da ga zdaj komaj preiskujejo. Pa ne samo on več kot polovica prejšnje vlade janeza Janše je pokradla in Slovence zadolžila do leta 2090.

      44 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2024 ob 16:18 gost

      Klonjaš,,, ti lahko zagovarjaš tvojega tajkuna oligarha janezeka januša u vrazjo mater. On za tebe sploh neve da obstajaš pa niti mrvice od pogače kero so ukradli ti ne dobiš. Štefkaš hlapec SDS skrajnež perverzni.

      27 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 18:13 kilonja gost

        Briga mene za Janšo, meni samo gre na bruhanje ob vas levih...čisto slučajno so ustvarili še afero z ustavnim sodnikom Jakličem ...kako ste naivni :( . Zastrupili so vas z Janšo, sploh ne veste koga volite ko so volitve samo pomembno vam je da bo premagal Janšo...kako majhen je vaš Svet ?

        22 25 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2024 ob 17:04 gost

      Ta šerif polanski si zasluži da ga ljudje dajo na grmado. Škoda da nismo v srednjem veku že bi bil na sredi trga v občini linčan pri sramotilnem stebru. Njegov vele vodija Januš grozni SDS pizdek isto tako.

      34 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2024 ob 17:45 gost gost

      POMALI FANTJE KAK PA VAŠI DELAJO TEJ ŠE KRADEJO VEJ PA OD SLOVENIJE OSTANE SAMO E POMETITE PRED SVOJIM PRAGOM DOKLER NI DOKAZANO JE NEDOLŽEN DOKLER NE NAVUDAŠ SI NEJ VJEGA JE TAK VAŠE TE TUDI LINČALI SLEJ KO PREJ ČI NE BO KESNO ŽE

      13 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.04.2024 ob 18:22 Karel K. gost

      Če so kradli so izšli iz vaših titoističnih lopovskih šol in vzgojnih ustanov. Vse to ste prenesli iz bivđšega sistema v samostojno Sloovenijo. Takrat ste se le naučili krasi, seveda vaši predniki poleg pa je še Kučan iz tistih časov vaš vodja sedaj, ostali pa ste naslednja njihova generacija.je. Ne žalite loevousmerjene politične opcije, to kar imenujete vi slovenske levičarje, nima nič skupnega z proevropskim demokratično usmerjenim levičarstvom, to so titoisti kar pomeni lažnivost, kraj ropanje kriminal, korupcija do namernega povzročanja krivic politično oporečnim posameznikom, kateri jim ugovarjajo vse tja do zločinov.

      15 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 21:00 gost

        Oh oh Karlek ubogi na umu. Ti ki so kradli so se učili krasti v samostojni Sloveniji. Nehaj že enkrat s titoisti in komunisti, kajti vsi glavni komunisti so sedaj v SDS od Janezeka, Grimsa, in tako dalje. Kje se je lahko polanski župan, Snežič in podobni učili v SFRJ Karlek zbudi se !

        20 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 7:28 Karel K. gost

        Ti kot poklicni in plačani pisec meglenih zaves za skrivanje vaših titoističnih zločincev in zločinov vse tam od leta 19941 do nades, pa že ne boš mene podučil, kdo, kdaj in kje od vas se je učil krasti. Seveda si ti tega , ko človek brez spomina, celo kratkega nimaš, ne moreš zapomniti. Jaz ne ponavljam ene in iste vsebine kot ti to kar si zgoraj napisal, že ponavljaš leta. Jaz sem to že razložil na tem portalu, da ste se učili krasti eni od drugih v generacijskem zaporedju, zdaj že v tretji generaciji, ko se ena vaša generacija, uči krasti od preedhodne.

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.04.2024 ob 18:28 Karel K. gost

      TRrebga preiskati krimanalna dejanja vseh, ne pa samo tistih kateri niso na valovni dolžini titoistične doktrine. Goloba branite za vsako ceno pred tem, da bi ga kriminalisti preiskali zaradi njegovih kriminalčnih dejavnosti pred tem ko ste ga postavili za predsednika vlade. Kaj mislite, da smo prisebni državljani zares slepi, da ne vemo, da s tem, ko z vsemi sredstvi preprečujete to preiskavo Goloba dokazujete in potrjujete resnico, da se je ukvarjal s kriminalom v bivših službah. Torej Golob bi moral dva mandata sedeti v resnem zaporu, ne v slovenskih, namesto tega, da se zdaj pripravlja na dva mandata predsednika vlade. To je največji kriminal v tej državi kar počnete zdaj z Golobom in seveda glavnim Kučanom na čelu v tej državi. Država, kateri vladajo kriminalci ne more napredovati, se tehnološko razvijati in ljudje ne morajo upšati na to, da bodo kdaj živeli človeka dostojno življenje, v demokratičnih razmerah v svobodi, da bodo lahko razmišljali s svojo glavo.

      17 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 21:18 123 gost

        Goloba je postavil na oblast Janša, čudno da prej nihče ni omenjal teh rabot ki bi jih naj imel Golob, Janša ni računal na poraz tako da se je njegova taktika izneverila

        16 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.04.2024 ob 20:48 gost gost

      PREK MOSTA KUČNICE V GEDEROVCIH PA SI OLAJŠAMO DUŠO PUSTIŠ ZA SABO CIGANIJO RDEČO

      11 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.04.2024 ob 21:11 Brejgas gost

      Ko pa na Glavača so pozabili

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.04.2024 ob 21:56 Kobra gost

      Kdo pa najbolj krade v Sloveniji? Kot ptico bi goloba preimenoval v srako.njegov elektro imperij bi najraje vse druge kurilne naprave ukinil pa obvezno odredil star solar elektrarne pa toplotne črpalke.prokleti majmun tu kje je v vladi sploh nebi smel biti.zdaj kot sem prej prebral sploh več ne bojo smeli imeti v novih hišah plinskih ogrevalnikov.golobček star solar ti diši ka bi z njim polnil prokleto kapitalistično rit sramota za državo ka ma takega predsednika vlade

      14 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.04.2024 ob 23:33 Karel K. gost

      Seveda se Snežič, Jaklin in generacija niso učili krasti v Titovi Jugi ampak so se naučili krasti od tistih kateri so se to naučili v Titovi Jugi in so prevzeli oblast leta 1990 v samostojni Sloveniji seveda s učanom na čelu. To je pač druga Generacija njih z Golobom na čelu. Goloba je Janša postavil na oblast, to je res in to je storil že pred tem v primeru Jankoviča, nevede ali z namenom, to ve le on sam, saj se je svojih političnih manir učil pred letom 1990 v titoisitčnih vzgojnih in izobraževalnih kampih, Kumrovec, Jajce. Da Golobovih rabot prej ni nihče zaznal, je malo verjetno, vedeli so zanje, vendar nihče ni ukrepal, ker je slovensko pravosdoje zlizano s to titoisitčno bando iz preteklosti, danes pomlajeno v drugo in tretjo generacijo. Naloga za preiskavo in pregon tega je v zahodni civilizaciji je to pravosodja v državi in preiskovalnih novinarjev, ti bdijo nad početjem kriminalčnih zgodb v vrstah politične in gospodarske elite, V Sloveniji pa je oboje pod komando titoisitčne bande iz preteklosti in sedanjosti. Če so v SDS zbrani vsi komunisti, ni problem, problem je, če so to titoisti, potem pa je ta stranka zares neverodostojna kot so SD, Svoboda in Levica, kjer je parkirana glavnina titoističnega naraščaja., torej lažnivcev, manipulatorjev in zagovornikov enoumja.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.04.2024 ob 6:58 gost

      Skrajni desni buziji gdaj boste dojeli da je vaš vele vodija SDS edini prežvečeni komunist. Kere ga je partija v,,,, rit,,,, brsnila ker je hotel prevzeti vodenje rdeče zvezde in vse komuniste negdanje Jugoslavije. Že takrat je bil plevel v partiji zdaj v samostojni Sloveniji pa je plevel med politiki 33 let samostojne Slovenije. Škoda da nismo v srednjem veku da bi ga linčali na sredi Ljubljane na trgu. Ali pa se bolj bizarno da bi ga postavili na grmado.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 7:41 Karel K. gost

        Če je bil, kot ti trdiš, Janša Komunist potem ni nič narobe, potem ste ga vi pripadniki titoistične partije brcnili v rit, ko vse druge komuniste in Socialne demokrate. Vi niste trpeli med sabo ljudi kateri so se borili za resnico, za boljše življenje vseh državljanov, za razvoj države za enakost pred zakoni, ker ste vi bili vzgojeni v duhu nasilništva, lopovstva, kriminala, zločinstva. Morali ste krasti, saj ste kot lenuhi leta 1945, ko ste z nasiljem in izpeljavo zločinov na poštenim zares izobraženim in sposobnim slovenskim narodom prevzeli oblast, bili nesposobni preživeti. Če ste ga pa v rit brcnili le zaradi tega, da se je z vami vred potegoval za oblast, pa je bil vaš, torej titoist, zato pa je takšen kot ga ti opisuješ, plewvel. Ja res, škoda, da nismo v srednjem veku v demokratični različici tega, potem vas danes nebi bilo na oblasti, saj bi vas slovenski narod leta 1990 nagnal na smetišče zgodovine. Janša, ki kot ga opisujete ste ga nagnali iz titoisitčne partije, vam nebi pomagal, kot ste ga v teh časih izkoristili, da je uničil v vašem slogu idejo slovenske pomladi in njenega programa in vas pripeljal na oblast s celotno kadrovsko zasedbo iz preteklosti. Kot sem že nekajkrat zapisal, postavite mu spomenik sredi ljubljane in z njim nadomestite Kidriča in Kardelja na obstoječem.

        9 11 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.04.2024 ob 7:30 Karel K. gost

      Tu moram ponovno zapisati isto vsebino za tvoje maloumne sposobnosti, saj, ko prebereš isto vsebino zgoraj, ko prideš do sem že pozabiš, kaj si malo prej prebral. Ti kot poklicni in plačani pisec meglenih zaves za skrivanje vaših titoističnih zločincev in zločinov vse tam od leta 19941 do nades, pa že ne boš mene podučil, kdo, kdaj in kje od vas se je učil krasti. Seveda si ti tega , ko človek brez spomina, celo kratkega nimaš, ne moreš zapomniti. Jaz ne ponavljam ene in iste vsebine kot ti to kar si zgoraj napisal, že ponavljaš leta. Jaz sem to že razložil na tem portalu, da ste se učili krasti eni od drugih v generacijskem zaporedju, zdaj že v tretji generaciji, ko se ena vaša generacija, uči krasti od preedhodne.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 8:14 Karel K. gost

        Preberi gornje moje komentarje, kjer sem ti že odgovoril, poleg ostalega, tudi na to žaljivko. Razloži mi, kaj pomeni "elementarni". Seveda ti tega ne moreš storiti, morda s pomočjo svojih gospodarjev, kateri ti bodo to narekovali.

        5 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 8:50 gost

        Tak je Karči.....naj se poučijo, ka vse so spokradnole pod pretvezo "zaplemba"........ https://zac.si/wp-content/uploads/Publikacije_2017/zaplembe_premozenja.pdf

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 7:51 gost

        321 Če je človek prizadeti pač stvari ne razume in ni kaj drugega pričakovati kot tako bolane zapise

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2024 ob 8:16 Karel K. gost

        Saj si eden in isti človek! Preberi gornje moje komentarje, kjer sem ti že odgovoril, poleg ostalega, tudi na to žaljivko. Razloži mi, kaj pomeni "elementarni". Seveda ti tega ne moreš storiti, morda s pomočjo svojih gospodarjev, kateri ti bodo to narekovali.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.04.2024 ob 9:39 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Snežič je reklamiral DARS podjetje iz VB kera popravla letalske motore??? Toga trbej zaprejti ka se dela norca iz vseh nas.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.04.2024 ob 12:07 GOST gost

      GOSPOD BREZNIK IZGINI IZ PARLAMENTA ZA VSE VEČNE ČASE. SDS JE SRAMOTA DRŽAVNEGA ZBORA.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.04.2024 ob 13:22 gost

      Sramota državnega zbora je tudi nova Slovenija kera je te 33 let satelit SDS. Hlapci rojeni za hlapce vzgojeni.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.04.2024 ob 14:24 gost gost

      Cepec si ti, čisto prav je napisal ob 13.22. Samo ti ,pa tvoji po pameti tega ne razmite, pač nemrete. Te se pa ne oglašajte, pa se ne brukajte.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.