https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prleške občine pridobile sredstva za financiranje občinskih celostnih prometnih strategij

10.05.2024 ob 6:00  

Občina Ljutomer je skupaj s konzorcijskimi partnerji Občino Križevci, Občino Razkrižje in Občino Veržej uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za okolje za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij.

Občina Ljutomer je v mesecu decembru 2023 skupaj z omenjenimi konzorcijskimi partnerji uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (OCPS). Občine bodo tako lahko pokrile 70 odstotkov stroškov priprave OCPS. Vir sredstev sofinanciranja je Kohezijski sklad, Program evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji.

Občina Ljutomer je sicer do sedaj izdelala že dve OCPS, in sicer leta 2012 in 2017 ter izvedla številne aktivnosti iz njunih akcijskih načrtov. S tem ostaja vodilna manjša občina na tem področju v Sloveniji in regiji. Nova OCPS bo tako predstavljala že strategijo 3. generacije, iz njene priprave pa se bodo učile tudi preostale tri občine konzorcija. Prvo izkušnjo z OCPS ima tudi že Občina Križevci, občini Razkrižje in Veržej jo bosta pripravljali prvič.

Proces priprave OCPS se bo pričel intenzivno odvijati v mesecu maju in bo trajal do februarja naslednje leto. V imenu vodstev občin že sedaj vabijo vse občane, tako strokovno kot splošno javnost, da se odzovete na vabila k sodelovanju ter aktivno in tvorno prispevate k oblikovanju strategij v vaših občinah.

Za izbor izdelovalca strategij je Občina Ljutomer na portalu javnih naročil 12. marca 2024 objavila naročilo male vrednosti, javno odpiranje ponudb je bilo 4. aprila. 2024. Ponudbo je oddal en izvajalec, in sicer podjetje Razvojna agencija Sinergija iz Moravskih Toplic, skupaj s partnerjem Urbanistični inštitut Republike Slovenije iz Ljubljane, so sporočili iz Občine Ljutomer.

Vrednost pogodbe znaša 123.500 evrov. 

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2024 ob 7:08 Juršovka gost

      Juršovka rules

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.