https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Soboški dijaki na mednarodni konferenci na Češkem

27.04.2024 ob 14:00  

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so se v Melniku na Češkem udeležili mednarodne konference GLOBE programa, ki deluje pod okriljem ameriške vesoljske agencije Nasa.

Program GLOBE je namenjen učencem in dijakom, ki se tako spoznajo z znanstveno-raziskovalnim delom. Na podlagi predpisanih protokolov za opazovanje okolja dijaki z opazovanjem in merjenjem ugotavljajo značilnosti bisofere, atmosfere, pedosfere in hidrosfere.

Predstavniki GLOBE programa na podlagi predstavitve rezultatov posameznih šol na mednarodni virtualni konferenci izberejo najboljše iz posameznih kategorij. V letošnjem šolskem letu je to uspelo slovenski ekipi iz Ekonomske šole Murska Sobota.

Dijaka Aljaž Vrečič in Jernej Makovec sta pod mentorstvom mag. Eveline Katalinić posnela videoposnetek Be smart, be eco in se tako uvrstila med najboljše v tej kategoriji. Nagrada za vloženo delo je bilo povabilo na mednarodno konferenco v živo, ki je potekala ob svetovnem dnevu Zemlje v Melnik na Češkem. Na mednarodno konferenco je bil povabljen tudi dijak, ki je začetnik program GLOBE na Ekonomski šoli Murska Sobota, to je dijak 2. letnika programa logistični tehnik Denis Hari.

Dogodka na Češkem so se udeležile šole 5 držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Gruzije, Ukrajine in Irske. Ekonomska šola Murska Sobota je bila edina šola programa Ekošole, ki je predstavljala Slovenijo.

Udeleženci konference so se imeli priložnost osebno spoznati z direktorjem GLOBE programa iz univerze v Koloradu iz ZDA – dr. Tony Murphy. Dijaki so se s konference vrnili polni znanja, izkušenj in motivacije za nadaljnje delo.

Foto: Ekonomska šola Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2024 ob 18:26 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.