https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

To so najpogostejša imena novorojenčkov

10.5.2024  

Iz Statističnega urada smo poiskali podatke o najpogostejših imenih za novorojenčke po slovenskih statističnih regijah. Preverite, katero je najpogostejše v naši regiji.

Podatki za leto 2022 kažejo, da je najpogostejše ime za fante bilo Luka. Med deseterico sledijo še: Nik, Filip, Mark, Jakob, Tim, Liam, Oskar, Maks in Lan.

Najpogostejše ime za deklice je bila Mia. Med deseterico si še sledijo: Ema, Zala, Hana, Julija, Mila, Nika, Ela, Ajda in Eva.

Kot vidimo so v zadnjih letih priljubljena kratka in preprosta imena. V pomurski regiji si prvo mesto za fante delita imeni Luka in Liam, sledita imeni Jaka in Nik.

V pomurska regiji je najpogostejše ime za punčke Julija, drugo mesto si delita Mia in Ema, tretje pa Lina in Mila.

Sicer pa so najpogostejša imena Slovencev še vedno klasična. Med vsemi Slovenci je najpogostejšo ime še vedno Franc. Sledijo Janez, Marko, Andrej, Ivan, Anton, Luka, Jožef, Jože in Matej.

Največ Slovenk pa sliši na ime Marija, sledijo pa Ana, Maja, Irena, Mojca, Nina, Mateja, Nataša, Eva in Andreja. Vsako ime je lepo in posebno in odraža naš značaj, zato bodoči starši previdno izberite ime svojega novorojenčka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2024 ob 17:37 Tisa gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2024 ob 21:20 Kitajc gost

      youtu.be/O7vjP1lYqGA youtu.be/QuJmppUpn0w Spluh nisu Slovenc prpelal su jih z tovorno ladju iz Kitajsk

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.