https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Rekrutacija v Beltincih

Beltinci, 10.05.2024 ob 10:37  

Tradicionalna prireditev pritegnila več sto vojaških obveznikov iz Pomurja. Zbrane je nagovorila tudi predsednica Nataša Pirc Musar.

Danes je v Športnem parku v Beltincih potekala tradicionalna Rekrutacija 2024, ki je bila organizirana v sodelovanju med Upravo za obrambo Maribor in Občino Beltinci. Prireditev, ki se je začela ob 8.30 uri, je privabila več kot petsto vojaških obveznikov letnika rojstva 2006 iz Pomurja, med njimi tudi 77 rekrutov iz občin Beltinci, Črenšovci, Odranci, Turnišče in Velika Polana.

Osrednji dogodek prireditve je bil prihod rekrutov in njihovih spremljevalk, ki so okrasili traktorske prikolice, kot je bila to tradicija v preteklih letih. Rekruti in njihove spremljevalke so se zbirali pred Občino Beltinci in nato v organizirani koloni prispeli na prizorišče.

Poleg vojaških obveznikov so prireditev obiskali tudi osnovnošolci in srednješolci iz Pomurja in območja upravne enote Ormož. V sodelovanju z enotami Slovenske vojske je bil pripravljen pester program, ki je vključeval: skok in doskok padalca z državno zastavo z letala, dvig državne zastave Republike Slovenije ob državni himni, gledališko igro, ki je prikazala prihod nabornika pred naborno komisijo, dinamično predstavitev Slovenske vojske, vključno s preletom helikopterja in spustom pripadnikov posebnih enot na prizorišče ter prikazom bojnega delovanja, predstavitev možnosti vključevanja v Slovensko vojsko, predstavitev delovanja Slovenske vojske v sistemu zaščite in reševanja.

Zbrane je nagovorila tudi Nataša Pirc Musar, predsednice Republike Slovenije. Obiskovalci so lahko že od jutra občudovali razstavljeno vojaško opremo, vozila in tehniko enot Slovenske vojske, medtem ko je za prijetno vzdušje poskrbel ansambel Naboj, ki ga sestavljajo pripadniki Slovenske vojske.

Poleg vojaških vsebin je bila na voljo tudi pokušina vojaškega pasulja in langašev. Tradicionalna Rekrutacija v Beltincih tako ostaja izjemna in edinstvena prireditev, ki mlade spodbuja k ohranjanju vojaške tradicije in domoljubja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2024 ob 11:56 spremeniti gost

      država mladim državljanom krati pravico do tradicionalnega vojaškega usposabljanja, pa naj je to služenje vojnega roka, makar štiri mesece

      22 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2024 ob 14:40 Imre gost

      Najlepši govor sta imela podžupan Činč in podžupanja Lipič Baligač. Za dobro plačilo.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 14:29 Lizika gost

        Činć nabija rogle Viragi pa vsem ovim občinskim hlapcem. Lipička je božja duhovna svetovalka Viraga. Po naslednjij volitvaj bota oba zgodovina.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2024 ob 16:52 Tak je.. gost

      To je tudi vse kar ostane Beltincem. Ostalo skoraj na nuli. 100 projektov in veliko besed. Tak govorijo tudi drugje, drugi župani o nas, ni to sovražnik od znotraj Virag.... Rekruti čestitke in veselo naprej!

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2024 ob 16:56 Tak je... gost

      To je tudi vse kar ostane Beltincem. 100 projektov in 1000 besed. Na konco pa bore malo. To govorijo tudi drugi, od zunaj, pomembni in priznani lokalni akterji. Ja, Virag.. Rekruti, vam pa čestitke in veselo naprej!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2024 ob 17:30 Mica gost

      Dobro je moglo biti ka je cilo Glavaček pobegno gor vrezani z bolnice na pasulj.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.05.2024 ob 17:45 gost

      To je res lepa tradicija. Samo zelo malo se odloči mladih za ta poklic. Kajti če si vojak z srcem ne samo za denar si res pravi patriot. To najbolj ve povedati Janezek ko je z jugoslovansko zastavo maširal v Jajce na zbor komunistov.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.05.2024 ob 21:17 gost

      To je eno veliko zapravljanje davkoplačevalskega denarja!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.05.2024 ob 12:06 Bumbar gost

      Samo vö metanje. In kvazi projekti. Občanof in njihovih potreb se pa ne poslüjša, samo izgovori.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.05.2024 ob 16:39 Goričanec gost

      ....Braaavoo, tradicija naj ostane mlajšim, mladim in starejšim...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.