https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

KMN Meteorplast se umika iz tekmovanj

14.5.2024  

Končuje se futsal sezona 2023/24. Klub malega nogometa (KMN) Meteorplast iz Ljutomera je s petimi selekcijami nastopal v šestih tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS) in osvojil kar štiri kolajne, kar je največji uspeh v skoraj 40-letni zgodovini kluba. Po uspešni sezoni se je vodstvo kluba odločilo, da v sezoni 2024/25 ne bo imelo tekmovalnih selekcij v ligah pod okriljem NZS.


»Kljub odlični sezoni, v kateri smo bili med tistimi maloštevilnimi klubi z vsemi selekcijami, smo s težkim srcem sprejeli odločitev, da se umikamo iz tekmovanj, ki jih organizira krovna organizacija. Ugotavljamo, da slovenski klubski futsal nazaduje, velikim finančnim vložkom klubov pa ne sledi krovna organizacija, zato se nam v tem trenutku ne zdi smotrno zapravljati sredstev, ki so tako zasebna, kot od sponzorjev. Kluba ne zapiramo, temveč se le umikamo, dokler ne bodo pogoji tekmovanja bolj privlačni,« je odločitev sporočil predsednik KMN Meteorplast Saša Makoter.

Čeprav se lahko pohvalijo z velikimi uspehi reprezentančnih selekcij, med katerimi velja izpostaviti uvrstitev reprezentance U19 v polfinale evropskega prvenstva, je bilo v zadnjih letih premalo narejeno za klubski futsal. Še vedno nimajo sponzorja lige, ki so jim ga obljubljali v zadnjih letih, prav tako pa ni poskrbljeno za medijsko izpostavljenost tega športa na državni ravni. Naiconalni mediji praviloma ne posvečajo pozornosti futsalu. Tudi televizijskih klubskih futsal tekem ni v takšnem obsegu, kot jim je bilo s strani tistih, ki skrbijo za futsal pri NZS, obljubljeno. Kljub opozarjanju, da brez medijske izpostavljenosti ne bodo mogli prihajati do novega sponzorskega denarja in večjega zanimanja tako gledanosti kot za udejstvovanje v futsalu, se žal ni spremenilo nič. 

V ljutomerskem klubu so ves čas opozarjali tudi na pomanjkanje otrok, ki bi se ukvarjali le s futsalom, zato so pred sezono 2023/24 podali predlog, da bi se zaradi otrok, ki igrajo tudi velik nogomet, tekme v futsalu odigrale med tednom. »Niso sledili našemu predlogu, zato je bilo potrebno veliko tekem med sezono prestavljati. Klubi smo se tega redno posluževali, zato številne tekme niso bile odigrane pravočasno in se s tem pod vprašaj postavlja regularnost lig,« pove Makoter. 

Ob koncu je izpostavil še odnos sodniške organizacije do klubov. »Želeli smo, da bi tudi končnico državnih prvenstev, ko se igra za kolajne, sodili naši najboljši, mednarodni sodniki. Pa smo naleteli na gluha ušesa tistih, ki delegirajo sodnike. Prav tako smo sodniško organizacijo med letom večkrat opozarjali, da naj določene tekme ne sodijo sodniki, ki prihajajo iz istega kraja kot je nastopajoča ekipa oz. da so celo za določene klube v preteklosti igrali in več ni mogoče govoriti o nepristranskosti. Naši apeli, ki bi sigurno doprinesli k manj pripombam na sodniške odločitve, niso zalegli.«

V ljutomerskem Meteorplastu bodo na slovenski futsal sceni še naprej aktivni. Med drugim bodo prvo soboto v decembru pripravljali tradicionalni turnir v spomin na Janka Makoterja, udeleževali pa se bodo turnirjev. »Ob tej priložnosti še enkrat čestitam vsem igralcem in strokovnemu štabu za dosežke v sezoni 2023/24, zahvalo pa si zaslužijo starši, navijači, klubi velikega nogometa in sponzorji, brez katerih teh naših uspehov zagotovo ne bi bilo,« je dodal predsednik ljutomerskega Meteorplasta Saša Makoter.

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2024 ob 10:56 nzs gost

      Razumljivo nzs je itak sama sebi namenjena. Vsi priskledniki dobro živijo na ta račun ostali pa naj se trgajo...kam gre ta naš fuzbal??

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2024 ob 11:32 kilonja gost

      Velika škoda ker ima Ljutomer tradicijo v futsalu . Kam gre denar ki ga NZS pobere klubom zaradi kazni navijačem ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2024 ob 14:15 Tomi gost

      Denar izgubljajo zaradi pomočnika trenerja ker je skoraj pretepel sodnika ko se je končala tekma v četrt finalu GOVORIMO O SEZONO 2023/24. In to je velik prekršek. 🥳🤫🤗

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2024 ob 16:42 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2024 ob 17:31 gost

      Škoda, da tak propada naša futsal liga. V par letih je poniknilo kar nekaj dobrih klubov, poleg Meteroplasta še Benedikt, Tolmin, Litija in še kar nekaj. Najboljše, da ukinejo ligo, če ni interesa isto žensko nogometno ligo, kjer je sedem klubov in se za prvo mesto vedno borijo Pomurke in Olimpija, ne vem kakšno korist imajo na nzs od take lige.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2024 ob 14:52 nzs gost

        NZS bere redne peneze iz naslova ženskega fuzbala takšno korist majo iz tega- čist enostavno

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2024 ob 21:40 Evoo gost

      Mali ali dvoranski nogomet. Kak želijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.05.2024 ob 12:31 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.