https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V ŽIVO: Zdravje v naših rokah: Informacije o kmetijstvu in razvoju podeželja

Banuta, 22.05.2024 ob 9:30  

Prisluhnite priznanim govorcem na četrti konferenci Zdravje v naših rokah. Izvedeli boste več informacij o skupni kmetijski politiki 2023–2027 ter o izzivih in priložnostih, ki nam jih le-ta nudi.

Televizija IDEA v sklopu projekta Zdravje v naših rokah pripravlja četrto konferenco, ki poteka na prekmurski vzorčni kmetiji v Banuti v bližini Lendave.

V prvem delu bodo spregovorili o skupni kmetijski politiki kot podpornem okolju za mlade kmete, pomenu povezovanja kmetijstva z izobraževalnim procesom ter izpostavili aktualne priložnosti in inovativne prakse v kmetijstvu. 

V drugem delu bodo spoznali prekmursko vzorčno kmetijo - inovativni kmetijski projekt, ki združuje tradicionalne kmetijske prakse s sodobnimi tehnologijami in trajnostnimi metodami.

Zbrane bosta uvodoma nagovorila predstavnik gostitelja Dušan Orban, predstavnik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in Lidija Vučko Bukovec, direktorica občinske uprave Občine Lendava.

Predstavnica Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Vlasta Grašek bo predstavila smernice Skupne kmetijske politike Evropske Unije.

Miran Torič s Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota bo predstavil vpliv namakalnih sistemov pri zagotavljanju višje kakovosti pridelkov.

Simon Vuk z vinarskega podjetja Lendwines, bo predstavil kako pri njih uporabljajo drone za testno škropljenje.

V pogovoru na prostem bo sodeloval mladi prevzemnik dr. Matej Kolenko iz Kmetije Kolenko.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

    Fotogalerija