https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Matej Grah, kandidat Gibanja Svoboda za evropskega poslanca

28.05.2024 ob 10:46  

Kdo je simpatičen Prekmurec, ki kandidira za evropskega poslanca?

Matej Grah je star 30 let in prihaja iz Pomurja. Na listi Gibanja Svoboda je najmlajši kandidat za mesto evropskega poslanca. “Vedno bolj ugotavljam, da se slabe zadeve zgodijo takrat, ko dobri ljudje obmolknejo. Čeprav se je včasih težko izpostavljati in je to lahko nevarno, sem dosegel točko, ko sem ugotovil, da je nujno, da naredim ravno to - se izpostavim ter kandidiram za Evropskega poslanca na listi Svobode.«

Matej Grah je predsednik Gibanja Svoboda Mladi in zato zagovornik stališč mladih ljudi, ki danes Evropo vidijo drugače. »Pred nami so izredno pomembne volitve. Skupaj moramo poskrbeti, da ubranimo temeljne vrednote Evropske unije pred praznim populizmom. Poleg tega moramo še naprej graditi unijo, ki bo bližje ljudem, ki bo temeljila na skupnosti, solidarnosti, varnosti, miru in svobodi!« Pravi da Evropska unija spodbuja aktivno vključevanje mladih v demokratično življenje, kjer lahko izražajo svoja mnenja in oblikujejo prihodnost Evrope. Sodelovanje na evropskih mladinskih forumih omogoča mladim, da postanejo glas svoje generacije, soustvarjalci politik ter nosilci pozitivnih sprememb v družbi.

Mladi, pravi Matej, se zavzemajo za mir. »Mir je potrebno varovati za vsako ceno! V Svobodi zahtevamo ustavitev spopadov v Gazi in priznanje Palestine. Prav tako si zavzemamo za vzpostavitev premirja v Ukrajini. V Svobodi bomo zato zahtevali glasen in odločen odziv Evrope na kršitve človekovih pravic in mednarodnega prava, tako znotraj kot zunaj področja evropske unije.«

Mir je vedno prva izbira za Svobodo.

*Naročnik oglasnega sporočila je stranka Gibanje Svoboda. 

Foto: Matej Grah/Gibanje Svoboda

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.