https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Sodobna likovna umetnost Pomurja - EKSPOZICIJA_024

Murska Sobota, 23.06.2024 ob 9:00  

V Galeriji Murska Sobota so otvorili razstavo EKSPOZICIJA_024, posvečeno sodobni likovni ustvarjalnosti tega območja. Razstava bo na ogled do 21. avgusta 2024.


Razstavo je zasnoval in kuriral lokalni umetnik Gregor Purgaj, ki je v sodelovanju z različnimi umetniki pripravil bogato in raznoliko predstavitev aktualne umetniške produkcije.

EKSPOZICIJA_024 se osredotoča na izbor pomurskih umetnikov različnih generacij in umetniških praks. Posebnost razstave je, da se ne omejuje zgolj na umetnike z akademsko izobrazbo ali priznanim kulturnim statusom, temveč daje poudarek ustvarjalni kakovosti in aktualnosti njihovega dela. Glavni cilj razstave je predstaviti sodobno lokalno umetnost, ki se povezuje z mednarodnimi trendi in gradi nova mesta za umetniška druženja.

Razstava bo omogočila mlajšim, še neuveljavljenim avtorjem, da se predstavijo širši javnosti in se integrirajo v kulturni prostor, hkrati pa bo v dialogu združila njihovo delo z deli že uveljavljenih avtorjev. Tako bo obiskovalcem omogočen vpogled v celovito sliko sodobne pomurske umetnosti ter njene vloge v družbenem in kulturnem diskurzu.

Med sodelujočimi umetniki so Kaja Bakan, Katja Bednařik Sudec, Sandi Červek, Aleksandra Fekonja, Špela Fridau, Matjaž Geder, Matej Gider, Črtomir Just, Rene Ketiš, Klaudia Kolarič, Petja Kolenko, Fortuna Lazar, Katja Pál, Jim Pavlica, Gregor Purgaj, Mirko Rajnar, Bine Šedivy, Špela Šedivy in Eva Žula.

Razstava EKSPOZICIJA_024 je pomemben korak k zagotavljanju dinamične in družbeno odgovorne likovne produkcije v Pomurju, saj omogoča umetnikom predstavitev njihovega dela in krepitev njihove vloge v širšem slovenskem kulturnem prostoru.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Galerija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.