https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pomurski muzej Murska Sobota pripravil Poletno muzejsko noč

Murska Sobota, 16.06.2024 ob 6:00  

V soboto, 15. junija 2024, je v Pomurskem muzeju Murska Sobota potekala Poletna muzejska noč, ki je obiskovalcem ponudila bogat in raznolik program ter prost vstop na vse dogodke.


Večer se je začel z muzejsko ustvarjalnico v razstavnih prostorih, ki je potekala med 18. in 20. uro. Udeleženci so imeli priložnost preizkusiti svoje ustvarjalne veščine in se podrobneje seznaniti z muzejsko zbirko.

Sledilo je slovesno odprtje novih prostorov prenovljenega dela stalne razstave "Ljudje ob Muri". Dogodek je slavnostno otvorila generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino Slovenije Špela Spanžel, ki je v svojem nagovoru poudarila pomen ohranjanja kulturne dediščine in pomembno vlogo, ki jo ima muzej pri tem.

Večer se je nadaljeval z glasbo, saj je ob 21. uri nastopila zasedba Šansonet. Njihov koncert je pritegnil številne obiskovalce, ki so uživali v prijetnem vzdušju in glasbenih uspešnicah.

Poleg navedenih dogodkov so si obiskovalci med 18. in 24. uro lahko brezplačno ogledali tudi muzejske razstave, med njimi "Ljudje ob Muri", "Predmeti veselja" ter "Veščine in skrivnosti mojstrov in mojstric tkanja".

Poletna muzejska noč 2024 je v Pomurski muzej Murska Sobota privabila številne ljubitelje kulture in umetnosti, ki so uživali v bogatem programu in prijetnem druženju. Muzej je ponovno dokazal, da je pomembno kulturno središče, ki s svojimi dogodki bogati lokalno skupnost.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.