https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Poskusite ta trik in preženite komarje

30.6.2024  

Poletje prinese tudi kup nezaželenega mrčesa. Posebej neprijetni so komarji, ki prenašajo tudi nekatere bolezni in srbeče pike. Če ste v preteklih sezonah naredili že vse, da bi jih pregnali, se med našimi nasveti skriva trik, ki ga verjetno še niste poskusili. Namig - kava.  

Če bi radi zvečer v miru preživljali čas na svoji terasi, poskusite ta trik

Uporabite lahko kavno usedlino, ki jo posušite, ali pa kar svežo mleto kavo. V posodici ali na kosu aluminijaste folije prižgemo kavo in pustimo, da gori. Vonj, ki nastaja, namreč preizkušeno odganja komarje.

Zagotovo ste že slišali za eterična olja

Na kožo lahko nanesete nekatera eterična olja, kot so olje citronela, evkaliptusovo olje, olje sivke, olje čajevca in olje limonske trave, ki so naravni repelenti. Nekaj kapljic lahko nanesete direktno na kožo, ali pa jih vmešate v najljubšo kremo, olje, vodo in jih na kožo nanesete v takšni obliki. Na trgu so tudi različni obliži in zapestnice, oddajajo komarjem neprijetne vonjave. 

Nekateri okrog svojega doma nasadijo rastline, kot so sivka, rožmarin in meta.

Ostali načini

Učinkoviti so kemični repelenti, ki jih lahko kupimo že v vsaki trgovini, priljubljeni izdelki v teh mesecih pa so tudi elektronske naprave, posebne svečke in svetilke. Pametna izbira v večernih urah so svetla, dolga in ohlapna oblačila.

FOTO: Pixabay.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2024 ob 18:54 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2024 ob 21:05 cepljenje gost

      Izvajajo brezplačno cepljenje, vi jih pobijate in preganjate, podobno kot izvoljeno ljudstvo neizvoljeno ljudstvo !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2024 ob 21:07 AdelaideDutton gost

      She has been out of w0rk for quite some time however last month her check was 11,500 bucks only w0rking on the PC(Personal Computer) for 9 hours per day.RGthop For more detail visit this article…….__p­­a­­y­­s­­7­­7­­.­­C­­O­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2024 ob 21:11 AdelaideDutton gost

      This article is good but poverty rate is increasing now a days and we want to meet to gather and make the planning on end of poverty and get the more detail about this……..____ W­w­w­.p­a­y­s­7­7­.C­o­m

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.