https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S trgovskih polic umaknili to sadje

28.06.2024 ob 15:54  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru rednega vzorčenja odvzela uradni vzorec jabolk, v katerih je bila ugotovljena prisotnost aktivne snovi fenpiroksimat (pesticid). 


Gre za jabolka Jonagold s število LOT: 05062024, distributerjev Engrotuš d.o.o., Mercator d.o.o. in Spar d.o.o. 

Izdelek je bil v redni prodaji v vseh trgovinah Tuš, Mercator in Spar v Sloveniji. Potrošnikom svetujejo da živila ne zaužijejo, temveč zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.

Foto: freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2024 ob 8:59 Markojca gost

      Vse je zastrupljeno. Gonite se v tri pičke materine!!!!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2024 ob 10:26 Karel K. gost

      Ja sveta preproščina in poceni propaganda, saj pa te Jabolka niso bile nabrane meseca maja ampak lansko leto jeseni (2023). Torej so ta jabolka s tem pesticidom zastrupljena že ves čas in so jih kupci že ves čas uživali, devet mesecev. Zdaj, ko so skoraj vse pojedene pa jih ta slovenska slavna inšpekcija, ki zdaj deluje pospešeno, ne vem iz katerega razloga, izloča iz prodaje. Z enakimi pesticidi jablane škropijo vsi pridelovalci, ne samo eden od njih, saj je drugače pridelek slabši ali pa so jabolka bolj neoblikovna in take trgovine nočejo odkupiti od proizvajalca. Evtanazija je na pohodu čeprav zakon še ni sprejet. Res je, da je vse zastrupljeno, saj danes več nihče pri proizvodnji ne uporablja motike, lopate, hlevskega gnoja ampak pesticide in kdo bi vse to vedel kakšni strupi se dajo kupiti, da ni treba uporabiti motike, krampa pluga, gnoja, ročne kose.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2024 ob 11:47 123 gost

        Evo budalo že pametuje, Karel pa naj te že nekdo zrihta v te službe,,si največji magarec na tem portalu

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2024 ob 14:06 štajerec gost

      123 - ti pa največji bedak, govno primitivno.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2024 ob 16:28 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2024 ob 22:37 Kobra gost

      Dobro da so mi doma letos obrodile češnje jedli pa še žena vložila za zimo jabolka dobro kažejo maline pa borovnice tudi malo melon pa lubenic imamo ta da ne bo treba po uvoz z pesticidi v trgovino,Jurja Izabela bo tudi če nebo toče ne prešam ker nihče doma razen mene ne pije pa raje za sok in ostalo pojemo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.