https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Postavljeni temelji za nadaljevanje čezmejnega sodelovanja

04.07.2024 ob 14:00  

Na Trgu Evrope v Bad Radkersburgu je potekala svečanost ob uradni ustanovitvi Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje občin Gornja Radgona in Bad Radkersburg.

Župana obeh občin sta ob prisotnosti visokih gostov iz obeh držav svečano podpisala Listino o ustanovitvi Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje B&G-RAD. Zbrane goste so nagovorili župan Karl Lautner, županja Urška Mauko Tuš, deželna poslanka za gospodarstvo, turizem, regije, znanost in raziskave, mag. Barbara Eibinger-Miedl, deželna poslanka za okolje, varstvo podnebja, energijo, regionalni razvoj in prostorsko načrtovanje, mag. Ursula Lackner in minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.

Skoraj 90 vzpostavljenih evropskih združenj za teritorialno sodelovanje po celotni Evropski uniji dokazuje, da je za izvajanje kohezijske politike mehanizem EZTS pravi način reševanja izzivov na obmejnih območjih, ker s pristopom od spodaj navzgor upošteva potrebe manjših območij na obeh straneh meje, ki bi jih sicer veliko težje reševali tako na lokalni, regionalni in nacionalni ravni.

Tako se z ustanovitvijo EZTS obema občinama odpirajo nova vrata za črpanje evropskih sredstev za številne skupne projekte,  za dvig kvalitete življenja prebivalcev na obeh straneh meje, odpravo ovir za še boljše sodelovanje in seveda razvoj turistične, prometne ter druge infrastrukture.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Občina Gornja Radgona, FB Aleksander Jevšek

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2024 ob 14:43 mudonja gost

      Kohezijski dr.Pendrek se samo šlepa pa slika

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.07.2024 ob 12:22 bobo gost

        Saj pa "jaz kot minister" drugo tak ne dela ka se okoli deliti nasmehe in v dvorci rakičan svojim priliznjecem plačuvati zabave.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2024 ob 19:59 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐰𝐰𝐰.𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐩𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2024 ob 21:32 Ma ne Stalinisti gost

      https://youtu.be/jACga2bHJKI https://youtu.be/Ct0aT5HUtYk 24ur.com/novice/slovenija/slovenija-zamrznila-vilo-ruskega-poslovneza-s-pogledom-na-piranski-zaliv.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.