https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ne zaužijte tega živila, saj predstavlja tveganje za zdravje

05.07.2024 ob 8:00  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je bila obveščena o odpoklicu presnih kroglic iz suhega sadja, ki jih je sprožil odgovorni nosilec dejavnosti na podlagi rezultatov lastnih kontrol. Gre za izdelek iz kategorije živil, natančneje med ostala živila oziroma mešane proizvode.


Odpoklic se nanaša na presne kroglice sorte sliva in marelica s kakavovim polnilom, pakirane v embalaži po 144 g. Izdelek ima oznako lota 7004 in rok uporabe najmanj do 1. decembra 2024.

Dobavitelj teh presnih kroglic je podjetje Agranela d.o.o., medtem ko je za distribucijo odgovorna Hofer Trgovina d.o.o. Izdelek izvira iz Srbije. Odpoklic je bil uveden zaradi ugotovitve presežene vsebnosti ohratoksina A, ki je bila zaznana med lastnimi kontrolami proizvajalca. Ohratoksin A je kemična snov, ki predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

Vir: UVHVVR

 

Potrošnikom svetujemo, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo na mesto nakupa. Po izjavi odgovornega za živilo je bila med analizo ugotovljena presežena vsebnost ohratoksina A, kar je razlog za odpoklic. Potrošniki lahko vrnejo izdelek v katerokoli poslovalnico Hoferja, kjer so ga kupili, in prejmejo povračilo kupnine.

UVHVVR poziva vse potrošnike, naj preverijo, ali imajo doma omenjeni izdelek, in naj se ravnajo po navodilih za odpoklic, da se izognejo morebitnim zdravstvenim težavam, povezanim s kemično kontaminacijo.

Foto: Arhiv Pomurec

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2024 ob 9:47 boče gost

      kdor take jede, itak ni normalen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2024 ob 15:40 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2024 ob 15:50 Bob gost

      Pohvalno je vsaj to, da je proizvajalec sam opozoril na nepravilnost in vestno postopal dalje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.