https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Slavil Žan Videc, nagrade tudi Pomurcem

08.07.2024 ob 8:59  

Na 43. Melodijah morja in sonca je s skladbo "Neznano" slavil Žan Videc, za katerega je glasbo napisal Pomurec Goran Sarjaš. Videc je poleg glavne nagrade prejel tudi nagrado Danila Kocjančiča, ki je letos doživela nadgradnjo. Poleg Videca je to prestižno priznanje prejela še Martina.


Letošnji festival je prinesel tri nove nagrade, ki jih je žirija podelila za glasbeno legendo, najboljšega avtorja in glasbeno bodočnost. Nagrado za glasbeno legendo je prejela skupina Prizma, za najboljšega avtorja je bil nagrajen Feri Lainšček, ki je napisal besedilo za pevko Regino, nagrado za glasbeno bodočnost pa je prejel Balladero.

V tekmovalnem delu festivala se je za veliko nagrado potegovalo 14 izvajalcev. Poleg zmagovalnega Žana Videca so nastopili še Prizma (Vse to je res), Manu (Jaz sem ti), 2B (Ana iz Pirana), Toxine in Marko Vuksinović (Slovenska pesem), Monika Avsenik (Nisem več edina), Balladero (Kantina), Martina (Amarsi o no), Aljaž Ramot (Lebdiva), Trio Vivere (Kanconeta), Anabel (Bilo bi lepo), Folk idoli (Lejla), Regina (Zopet plešem) in Bepop (Valovi morja).

Festival sta povezovala Lorella Flego in Mario Galunič, ki sta večer popestrila s pogovori z nastopajočimi in poudarkom na pomembnih obletnicah. Praznovala sta namreč 25. obletnico prvega skupnega vodenja Melodij morja in sonca, Flego pa je praznovala tudi svoj 50. rojstni dan. Poleg tega je Galunič razkril, da se je Flego prejšnji teden poročila, ob čemer ji je iskreno čestital.

Melodije morja in sonca so organizirane pod okriljem Občine Piran in Avditorija Portorož, soorganizator pa je RTV Slovenija, ki zagotavlja televizijski in radijski prenos. Letos je bil festival prvič predvajan tudi na TV Koper-Capodistria s komentarji in prevodi v italijanščino.

Vir: STA

Foto: Arhiv Pomurec, Avditorij Portorož

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2024 ob 16:14 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.