https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Osnovnošolci raziskovali sodobno umetnost na delavnicah

Murska Sobota, 15.07.2024 ob 13:00  

V Galeriji Murska Sobota se  je v okviru razstave EKSPOZICIJA_24. SODOBNA LIKOVNA USTVARJALNOST POMURJA uspešno odvila počitniška likovna delavnica, namenjena osnovnošolcem. 


Osnovnošolci so se pod vodstvom izkušenih mentorjev preizkusili v različnih likovnih tehnikah in ustvarjalnih procesih, ki so jih navdihnili razstavljeni umetniški deli lokalnih ustvarjalcev. Delavnica je mladim umetnikom ponudila priložnost, da se izražajo skozi umetnost ter spoznavajo nove tehnike in materiale.

Galerija Murska Sobota se je s tem dogodkom še enkrat izkazala kot pomembno središče kulturnega dogajanja v regiji, ki poleg razstav ponuja tudi izobraževalne vsebine za najmlajše. 

Razstava EKSPOZICIJA_24. SODOBNA LIKOVNA USTVARJALNOST POMURJA bo v Galeriji Murska Sobota na ogled še do konca avgusta, obiskovalci pa so vabljeni, da si ogledajo izbrana dela sodobnih pomurskih umetnikov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jana Bohar in Galerija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.