https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pogačar še drugič do zmage v Pirenejih

14.7.2024  

Tadej Pogačar je še drugič v dveh dneh v Pirenejih premagal vso konkurenco na dirki po Franciji. Slavil je na 15. etapi od Loudenviella do vrha ciljnega vzpona na Plateau de Beille, kjer so kolesarji morali premagati skoraj 5000 višinskih metrov. Drugi je v cilj prispel Jonas Vingegaard, ki je za Slovencem zaostal 1:08 minute.


Pogačar je z dvojčkom etapnih zmag v Pirenejih storil velik korak proti tretji skupni zmagi na Touru. Tega je sicer dobil tudi v letih 2020 in 2021, nato pa je bil dvakrat zapovrstjo najboljši Vingegaard. 

Tokrat je ekipa Visma-Lease a Bike pripravljala teren za Dančev napad na zadnjem klancu na Plateau de Beille (15,8 km/7,9 %), a ji je zmanjkal kakšen bolje pripravljen pomočnik ali dva. Tako je moral Vingegaard napasti že 10,5 km pred ciljem, sledil pa mu je lahko le Pogačar. Ta je nato nekaj časa vozil za Dancem ter ga 5,3 km pred ciljem pustil za sabo in si hitro nabral oprijemljivo prednost.

Ta se je le še povečevala, tri kilometre pred koncem je znašala 30 sekund, do ciljne črte pa jo je 25-letnik s Klanca pri Komendi v špalirju tokrat bolj spoštljivih gledalcev povišal na 1:08 minute. Vključno z bonifikacijami je tako pridobil še štiri sekunde več.

Današnja zmaga je že jubilejna 80. v karieri. Samo letos ima na Giru in Touru skupno že devet etapnih zmag.

V skupnem seštevku vse skupaj pomeni, da ima Pogačar pred zadnjim prostim dnem na Touru 3:09 minute naskoka pred Vingegaardom in 5:19 pred Evenepoelom, ki je v današnji etapi zaostal kar 2:51 minute. 

Foto: Slo Cycling

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.