https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Trg kulture s strastnimi ritmi Južne Amerike

Murska Sobota, 20.07.2024 ob 12:00  

Murska Sobota včeraj, z večernim koncertom ansambla Alma del Viento doživela nepozabno glasbeno izkušnjo. Trg kulture je bil preplavljen z energijo in strastjo, ki jo prinaša tradicionalna južnoameriška glasba.


Ansambel Alma del Viento, znan po svojem edinstvenem zlitju glasbenih stilov iz Argentine, Bolivije, Peruja in Čila, je navdušil občinstvo z bogatim repertoarjem, ki je zajemal ritme huayñe, cuece, chacarere, takiraria, zamba, vidale in chamame. Poleg tradicionalnih melodij so predstavili tudi pesmi nova cancion, ki so jih oblikovali kot družbeno angažirane odgovore na politične razmere v Argentini in Čilu v 60. letih prejšnjega stoletja.

Zasedba, ki je vključevala talentirane glasbenike, med njimi Ivano Galić, Zrinka Božičević Plavca, Darka Horvata, Takaatsu Kinoshito, Francisco Pancho Sota, Marion Gentille, Bernabeja Romera, Mario Jageca in Emanuela Romera, je poskrbela za glasbeno potovanje, ki je očaralo vse prisotne.

Dogodek, ki ga je organiziral Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je še en uspeh v okviru Soboškega poletja 2024, ki je letos ponudil bogat spekter kulturnih doživetij. Publika je z navdušenjem spremljala nastop in zaploskala talentiranim izvajalcem, ki so v Mursko Soboto prinesli del duše vetra Južne Amerike.

 

  

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tim Vengust

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.