https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Janja Garnbret na uvodnem delu dosegla 99,6 točk

Pariz, 6.8.2024  

Branilka olimpijskega zlata iz Tokia Janja Garnbret je z odliko opravila uvodni del tekmovanja v športnem plezanju na olimpijskih igrah na prizorišču v Le Bourgetu. V balvanski preizkušnji polfinala kombinacije balvani in težavnost je od možnih 100 osvojila 99,6 točke. Druga Slovenka Mia Krampl je bila 17. (28,4 točke).


V športnem plezanju ima Slovenija z Janjo Garnbret favoritinjo za zlato odličje. Že pred tremi leti je v Tokiu postala prva olimpijska šampionka v tem športu.

Na prizorišče je šla kot zadnja na startnem seznamu v zadnji rotaciji ter igraje v svojem slogu v prvem poskusu osvojila vrh prvega balvana. Enako je v prvem poskusu osvojila tudi vrh drugega balvana, za tretjega pa je potrebovala nekoliko več časa, saj ji je takoj na začetku zdrsnilo, kar jo je stalo odbitka 0,10 točke. V drugo pa je uspešno splezala do vrha in edina med 20 tekmovalkami zmogla vse štiri balvane.

Med tekmovalkami, ki so se merile v polfinalu na balvanih, je nastopila tudi Mia Krampl, ki je osvojila 28,4 točke.

Foto: Facebook Janja Garnbret

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2024 ob 14:52 gost

      Ka je gnes Kozic že napisal kakšno modrijo?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.