https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura pozitivno v derbi z Mariborom

8.8.2024  

Pri Muri pred prekmursko-štajerskim derbijem zagotavljajo, da po treh zmagah, nazadnje zmagi na tekmi s Celjem, naprej garajo in se pripravljajo na zahtevno tekmo. Almin Kurtović in Tonči Žlogar sta spregovorila o ključnih točkah, ki jih načrtujejo, da bi bil derbi v Ljudskem vrtu kar se da uspešen. 


Ostajajo prizemljeni

Murini nogometaši se bodo po domači zmagi s Celjem odpravili v Maribor. Ob tem je Kurtović povedal: »Želeli smo si takšnega začetka, iskreno povedano pa tega nismo pričakovali. Na koncu se je razpletlo, da smo zmagali na treh tekmah. Stremeti moramo k temu, da bomo tako tudi nadaljevali."  Ob tem izpostavlja povezanost moštva, ki je zagotovo ključ do dobrega sodelovanja in rezultatov. Pomembna pa jim je tudi pomoč s tribun. Da bo tako tudi tokrat, ni za dvomiti. Številni navijači se bodo ponovno odpravili na tekmo štajersko prestolnico.

Ljubljančan poudarja, da po zmagah ostajajo na trdnih tleh: »Tekma kot tekma, čeprav ima morda drugačen naboj kot proti komu drugemu. Kot sem že dejal, smo dobro vstopili v prvenstvo, tako moramo tudi nadaljevati in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Po dobrem začetku sezone se nismo sprostili, strokovni štab nas spusti na tla in ne dopusti, da bi poleteli. To bi bilo najslabše, tudi po pozitivni seriji moramo ostati na tleh, delati naprej in zbirati čim več točk.«

Jovićević se vrača

Vsestranski nogometaš bo tudi na nedeljski tekmi z Mariborom eden izmed adutov Tončija Žlogarja. Po lažji poškodbi se bo treningom s soigralci znova pridružil Nikola Jovićević, Žlogarja pa veseli, da moštvo po uspešnem začetku sezone ni dodatno oslabljeno zaradi poškodb. Četverica, ki je že nekaj časa odsotna, še zmeraj okreva. 

Kurtovič dodaja: »To bo verjetno imelo nekaj vpliva, pričakovati je, da bo Maribor opravil nekaj rotacij. Vemo, da ima Maribor kakovost, vendar jo imamo tudi mi. Najlepše je igrati tekme na vsake tri dni, morda imamo zdaj prednost v tem, da bomo bolj sveži kot Mariborčani. Drži pa, da se bodo oni pripravili na nas, tako kot tudi mi na njih.«

Žlogar je zadovoljen

Žlogar je ob pozitivnih rezultatih tekem vesel tudi številk, saj njegovi nogometaši dosegajo trikrat, štirikrat boljše številke v nekaterih kategorijah. Poletne priprave torej prinašajo dobre rezultate. Po tekmi s Celjem je bil zadovoljen predvsem z dobro igro v prvem polčasu, saj Sobočani gostom niso dovolili pravih priložnosti, ekipa pa je dobro zapirala medprostore. Trener Mure pričakuje, da bo prekmursko-štajerski derbi podoben odigrani tekmi s Celjem.

To so povedali ob prihajajočem gostovanju

»Težko gostovanje, proti odlični ekipi, ki je tudi odlično vodena. Maribor dobro igra tudi v evropskih pokalih ter ima moštveno in individualno kakovost. Na vse to se pripravljamo, vendar se osredotočamo predvsem nase, da počnemo stvari, ki bi nas s tekme v tekmo delale boljše. To je osnovni cilj. Ne obremenjujemo se s tem, kdo bo v nedeljo igral za Maribor, kdo ne bo. Imajo širok kader in dobre igralce, kot jih ima tudi Celje. Ukvarjati se moramo predvsem s tem, da napredujemo na tehnično-taktičnem področju, v prehodih, v igri, ko imamo posest, da čim manj trpimo pritisk nasprotnika. Glede tega smo po mojem mnenju storili korak naprej, ne samo zaradi rezultatov na zadnjih treh tekmah. Že ob koncu prejšnje sezone smo z relativno podobno ekipo nanizali nekaj dobrih rezultatov, v zadnjih petih krogih prejšnje sezone smo izgubili zgolj z Rogaško, ob dveh remijih pa smo prišli še do dveh zmag. Še s tremi poletnimi zmagami smo uspeli ustvariti pozitivno serijo, v slačilnici, klubu in okoli njega je dobro vzdušje. Takšen začetek je zelo pomemben, vendar nas to ne sme zavajati in nam dati evforije. Je lepo, upam, da bo to trajalo čim dlje, vendar moramo vsako tekmo odigrati na najvišji ravni.«

Žlogar o kadrovanju

»V klubu se trudijo, delujemo skupaj in se zavedamo, da to potrebujemo. Prestopno obdobje traja do začetka septembra, glede tega pa sem optimist. Dobro vzdušje v slačilnici moramo držati in trdo delati še naprej. Vse ostalo se bo zgodilo, ko bo čas za to,« je pripomnil glede kadrovskih aktivnosti. Poletni novinec Mark Strajnar, je bil z golom na tekmi proti Celjanom osrednji junak zmage, tudi Dario Vizinger je predvsem na tekmi z Domžalčani pokazal, da je pridobitev dobrodošla.

Pričakovani derbi se bo pričel ob 20:15, Žlogar pa verjame, da se lahko Mura domov vrne neporažena, če bo ekipa igrala dovolj samozavestno in agresivno.

FOTO: Arhiv Pomurca

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2024 ob 19:05 AlexandraPage00 gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>==>============>=>) Www.join.payathome9.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2024 ob 20:51 gost

      Mura itak zmaga, ker ima Maribor danes Evropsko tekmo. Tako smo tudi Celje premagali.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2024 ob 21:31 Lendavski nadvojvoda gost

      Koga briga seljaćki fuzbal i seljáke iz Murske Sobote?Samo pleme dvaput pećeno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2024 ob 23:55 gost

      Očitno v Sloveniji ne izumljamo tople vode, pač pa gre za dobro znano formulo preoblikovanja zdravstva v tržno dobrino: step 1: Stiskanje zdravstvenih delavcev v javnih zavodih, odliv kadra in razrast velikih zasebnih izvajalcev, ki so vsaj na začetku tranzicije boljši delodajalci step 2: izgube javnih zavodov pokriva proračun, kapacitete za storitve javnega zdravstva pa iz dneva v dan manjše Step 3: Zasebni izvajalci se ponudijo kot rešitelji, ki jih lahko ZZZS najema. Pri vsem tem pa s spuščanjem megle in kazanjem slamnatih mož neutrudno pomaga @glasljudstva . Qui bono? Kdo v tej igri dobiva "denar v žep"? Tisti, ki je to omogočil, tisti, ki tak sistem upravlja in tisti, ki je vložil v vzporedni sistem. Nihče od teh si ne želi močnih in cenjenih zdravstvenih delavcev. Zato je edina prava pot za ohranitev javnega zdravstva in varstvo bolnikov izboljšanje delovnih pogojev in konkurenčno plačilo zdravstvenih delavcev v javnem sektorju.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2024 ob 10:59 gost

      Iz tega američana nebo dosti koristi.Čudno se mi pa zdi,da proti Mariboro je že v tej sezoni sodnik isključil že drugega igralca ali nima tu zraven prste Čeferin

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.