https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Filovcih že dvajsetič tradicionalno postavili klopotec

Filovci, 13.08.2024 ob 11:00  

Člani društva Gaj – Vinogradniško turističnega društva iz Filovec so že dvajsetič postavili klopotec, kateri bo odganjal ptiče, da ne bodo zobali grozdja, ki se počasi že zori. Zvok klopotca nas spomina na podeželsko življenje in njihovo toplino.


Najprej so spustili drog na katerega so nato namestili klopotec katerega so predhodno sestavili. Klopotec ima tudi rep iz brezovih vej, ki ga pomaga s pomočjo vetra obračati na drogu.

Postavljanje klopotca je že dolgoletna tradicija in tudi praznik društva saj se sreča več vinogradniških društev, katera se podružijo in se pogovorijo o delu v vinogradih, prav tako pa se aktivno vključujejo ostali prisotni udeleženci.

Vsekakor pa so si pogasili tudi žejo z dobro Gajsko kapljico – Laškim rizlingom in malo prigriznili ter tako v naravi preživeli lep in vroč sobotni popoldan v senci pod šotorom.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Društvo Gaj 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2024 ob 16:02 gost

      Res sami strokovnjaki. Mislim da bi morali ta klopotec postavljati ob 5 uri zjutraj ko še niso nadudani. Te ki so prinesle pecivo pa komaj čakajo da odkrijejo svoje dobrote in se vržejo nanje kot da nikoli nič nebi jedla so pa vse čez 100.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2024 ob 10:05 Trobentica gost

      Vaj kak so. dobre 😨pa na sliki se tak basati.fuj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.