https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Praznovanje Velike maše v Turnišču

Turnišče, 14.08.2024 ob 9:00  

Bogat program duhovnih in družabnih dogodkov za vse generacije.

V Turnišču se je začelo praznovanje Velike maše, ki letos potekalo med 11. in 18. avgustom. Program je bogat in raznolik, vključuje pa bo tako duhovne kot družabne aktivnosti.
Praznovanje se je začelo v nedeljo, 11. avgusta, ko praznovanje god sveta Klara, ustanoviteljica sester klaris.

Sreda, 14. avgust

Sreda, bo posvečena zakoncem, saj bo ob 20. uri sveta maša za zakonce, ki jo bo vodil škof msgr. Jean-Marie Speich. Ta dan bo potekalo tudi celonočno bedenje ob prihodu romarske procesije in spovedovanje, zaključilo pa se bo s polnočno sveto mašo.

Četrtek, 15. avgust

Vrhunec praznovanja bo v četrtek, na praznik Marijinega vnebovzetja. Ta dan bodo maše že od 5. ure zjutraj v župniji Beltinci, ob 8. uri pa bo maša v madžarskem jeziku.
Ob 10. uri bo potekala glavna romarska slovenska sveta maša, ki jo bo vodil msgr. Stanislav Hočevar, upokojeni beograjski nadškof. Po maši bo sledila procesija z Marijinim kipom in litanije, svete maše pa bodo še ob 17. in 19. uri.

Sobota, 17. avgust

V soboto se začnejo jutranje svete maše pri sestrah klarisah in v župnijski cerkvi, prav tako pa bodo maše tudi ob 7.30 in ob 19. uri.
Ob 16. uri se bo na nogometnem igrišču Turnišče odvila prijateljska nogometna tekma med NK Turnišče in NK Trešnjevka Trbusac iz Srbije.
Ob 18. uri bo na Planikinem parkirišču sledila otroška predstava gledališča Ku-kuc. Zvečer, ob 20. uri, pa bo zabava s skupinama Misteri in Pravila igre.

Nedelja, 18. avgust

Zadnji dan praznovanja bo posvečen dekanijskemu srečanju bolnikov, invalidov in starejših vernikov. Ob 14. uri bo molitev in priložnost za sveto spoved, ob 15. uri pa bo sveta maša, pri kateri bo tudi podelitev bolniškega maziljenja.

Na Planikinem parkirišču v Turnišču, pa bo tudi potekal pester glasbeni program. Dogajanje se bo začelo ob 13. uri s srečanjem glasbenih skupin Pojemo za vas, ki ga organizira Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče.

Ob 15. uri bo sledilo srečanje upokojencev in prireditev ob 30. obletnici Društva upokojencev Turnišče. Dan se bo zaključil ob 17. uri z dalmatinskim popoldnevom, na katerem bo nastopil kvintet Aeternum, ki bo obeležil 20. obletnico svojega delovanja.

Dodatna kulinarična ponudba na dogodku bodo ocvrte ribe.

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija