https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Slab drugi polčas Lendavčanov, Koper do treh zadetkov in treh točk

 

Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 s 3:0 (0:0).


Domači izbranci Oliverja Bogatinova so proti Nafti vpisali tretjo zmago v sezoni ter z njo ostajajo povsem v stiku z vrhom lestvice. Tokrat so se v prvem polčasu še nekoliko mučili, v drugem pa so nadzorovali dogajanje in zanesljivo ugnali predzadnjo ekipo lige, ki z izjemo prebliskov v prvem polčasu znova ni pokazala prav veliko.

Lendavčani so prvi nevarno zagrozili, ko je od daleč v šesti minuti sprožil Hristijan Georgievski, Metod Jurhar pa se je izkazal, tako kot po kotu malce zatem, ko je iz bližine ustavil Arona Dragonerja.

Koprčani, ki bodo v prihodnje igrali brez Timotheja Nkade in Ahmeda Ankraha, ta dobivata nova delodajalca v tujini, so prvič poskusili v 17. minuti, ko je Maj Mittendofer zgrešil s strelom z glavo iz bližine. Nato je prav tako z glavo poskusil še Wisdom Sule, a prešibko.

So pa Primorci imeli tedaj že vse niti igre bolj ali manj v svojih rokah. Nevšečnost jim je povzročila poškodba Marka Pabaija po dobre pol ure igre, po drugi strani pa tudi premalo idej v napadu, kar je botrovalo začetnemu izidu tudi ob koncu polčasa.

So pa Primorci povedli v 51. minuti, ko je po podaji Omarja El Manssourija z desne strani iz osrčja kazenskega prostora zadel Veljko Mijailović, ki je v prvem polčasu zamenjal Pabaija.

V 55. minuti je koprsko vodstvo podvojila še ena menjava. Petar Petriško je namreč zadel le nekaj sekund po vstopu v igro, potem ko je prišel do žoge v kazenskem prostoru na levi strani, prodrl v sredino in matiral Naftinega čuvaja mreže.

Petriško je malce pozneje meril premalo natančno, je pa imel Koper pozneje vse pod nadzorom. V 77. minuti je dosegel še tretji gol, iz bližine je zadel Nik Omladič, potem ko je naprej Zsombor Senko obranil prvi koprski strel, drugi, Sulejev, je zletel v prečko, tretji, Omladičev pa je bil dovolj natančen za 3:0.

Fran Tomek je v 85. minuti zgrešil cilj po novi dobri koprski akciji, Amadej Marinič je bil nato premalo natančen pri Nafti, v sodniškem dodatku pa je bil neuspešen še El Manssouri.

Koper bo v 6. krogu v soboto gostoval pri Domžalah, Nafta pa dva dni pozneje pri Bravu.

Avtor: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2024 ob 7:48 gost gost

      ZA PRVI POLČAS ČESTITKE KA PA JE BILO V SLAČILNICI PA SAM BOG NE VEJ ČUDNO ŠKODA ČE BI MURA TAK ŠPILALA NE BILO KAR JE BILO

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.