https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dnevi poezije in vina v prihodnjih dneh tudi v teh pomurskih krajih

20.08.2024 ob 16:00  

Festival Dnevi poezije in vina vsako leto prinaša pestro kulturno dogajanje. Večji del festivala sicer poteka na Ptuju, a se dogajanje seli tudi na številna druga prizorišča. Med drugim tudi v Gornjo Radgono, Križevce pri Ljutomeru, Mursko Soboto, Ljutomer, Petajnce in Ormož. Poezija, vino in dodatni spremljevalni program s področja glasbene, vizualne in filmske umetnosti bodo tako v teh dneh vsem na dosegu roke. 

Na festivalu Dnevi poezije in vina bo gostovalo 21 pesnic in pesnikov iz 14 držav. Na več kot 60 dogodkih, ki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh, bosta glavna poudarka na poeziji in vinu. 

Letos v ospredje postavljajo tudi južnokorejsko literaturo, zato so povabili južnokorejskega pesnik in performativnega umetnika Kim Kyung Ju ter južnokorejski pesnici in romanopiski Choi Young-mi in Kim Yi-deum. Na pesniško-prevajalski delavnici v družbi slovenskih kolegov vzajemno prevajali svojo poezijo in se predstavili občinstvu na posebnih dogodkih. 

Kdaj in kje bodo gostovali v naših krajih?

V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih in v Ljutomeru bo mogoče ujeti korejske pesnike in njihove slovenske kolege, ki bodo s pomočjo prevajalke Kang Taehee vzajemno prevajali svojo poezijo. 

19. avgust, Petajnci

Prvi tovrstni dogodek se je že zgodil včeraj, 19. avgusta, v Petajncih, kjer so najprej otvorili razstavo Vino-art, sledilo je branje, manjkali pa niso niti glasbeni vložki. Nastopili sta Danijela Kuhar Kalamar in Anja Kučan.

20. avgust, Ljutomer

20. avgusta bo enaka zasedba gostovala v Ljutomeru. Dogodek se bo pričel ob 18. uri v atriju Mestne hiše. Za vinsko ponudbo bo poskrbela družina Kovačič, za glasbo pa Iva žižek in Domen Baša.

Poezijo, vino in glasbo bodo združili tudi v naslednjih dogodkih po Pomurju. 

22. avgust, Murska Sobota

V četrtek se festivalsko dogajanje seli Mursko Soboto, kjer bodo na grajskem dvorišču ob 20. uri priredili pesniško branje. Nastopil bo Prekmurec Denis Škofič, letošnji Cankarjev nagrajenec in festivalska gostja, ki prihaja iz sosednje Hrvaške, Evelina Rudan. Za glasbo bo poskrbel Zoran Predin.

23. avgust, Gornja Radgona

Petkov večer lahko ljubitelji poezije in penine preživite v Gornji Radgoni, kjer bo ob 19. uri v Bistroju GR pesniško branje, nato pa sledi kulinarično razvajanje. Nastopili bodo Dovilė Bagdonaitė, Evelina Rudan, za glasbo pa bo poskrbel Andi Sobočan. 

24. avgust, Križevci pri Ljutomeru

V soboto, 24. avgusta, se bosta v Križevcih v galeriji Župnišča ob 18. uri predstavila Raymond Antrobus in Sabine Huynh s svojo poezijo, za vino bo poskrbelo Vinogradništvo Kolbl, glasbo pa Bosi - 2 

24. avgust, Bogojina 

V Panon galerija vin bo ob 19. uri nastopila litovska pesnica Dovilė Bagdonaitė, za glasbo bodo poskrbeli: Mateja Horvat - Moira, Dejan Berden in Komorna zasedba učencev in učiteljev OŠ Bogojina. 

Foto: Arhiv Pomurca

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2024 ob 20:58 france gost

      Dnevi poezije in vina in da bo po Prešernovo je potrebno dodati še malo seksa !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.