https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi predstavili program Festivala Vinarium 2024

Lendava, 20.08.2024 ob 13:30  

Med 23. avgustom in 7. septembrom bo v Lendavi potekal Festival Vinarium 2024. Danes, 20. avgusta, so na razgledni ploščadi lendavskega gradu predstavili celoten program festivala.


Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvil med 23. avgustom in 7. septembrom. V sklopu Festivala Vinarium se bodo poleg Bogračfesta in 45. Lendavske trgatve odvili tudi Koncert pod zvezdami, Etno večeri, Večer lendavskih vin, koncert na predvečer Lendavske trgatve, obletnica stolpa Vinarium in dirka pomurskega MTB pokala. Napovedali so tudi izbor Miss Slovenije 2024, ki bo tokrat, prvič potekal v Lendavi.

Na današnji novinarski konferenci na razgledni ploščadi lendavskega gradu so podrobneje o pomenu festivala in celotnem programu govorili župan Občine Lendava Janez Magyar, predsednica Turistične zveze Lendava vabi Eva Kančal Banutai in lastnica licence Miss Slovenije za Miss sveta Jelka Verk. 

Na koncertu pod zvezdami bodo nastopili Inga Ulokina z igranjem Violine, Marina Igritskaja (soprano), Olga Ulokina na klavirju in Maša Kolšek (flamenko). 

Osrednja prireditev festivala je Bogračfest, ki je tudi največja kulinarična prireditev v Sloveniji, kjer se bodo vzdolž glavne ulice ekipe merile za naziv mojstra bograča. Predzadnja sobota v avgustu ne obeta le pristnega vzdušja ob kotlih, pač pa tudi pestro celodnevno dogajanje s spremljevalnim programom, kjer bodo ponujali kulinariko na gostinskih kulinaričnih točkah, v parku Roža bo potekala sladka ulica in otroški program, prav tako bo na voljo krožna vožnja avtobusa na Stolp Vinarium in krožna vožnja vlakca po mestu. Na Glavni ulici bo na voljo tudi »Selfie« kotiček in bograč trgovinica. 

Že v popoldandski urah bo nastopila mlada zasedba Sp!cy. Zvečer pa bo pri hotelu Cubis potekal glasbeni program z Ansamblom Greh, kot glavni pa bo nastopil Željko Bebek. 

Zadnji dnevi avgusta pričarajo prav posebno vzdušje na letnem odru, kjer je vsak večer posvečen eni narodnosti oziroma manjšini. Zvrstili se bodo Srbski - novosadski etno večer, Slovenski etno večer, Madžarski etno večer, Hrvaški etno večer in Romski etno večer. 30. avgusta bo potekal Večer lendavskih vin, kjer bodo obiskovalci lahko okušali vina v družbi vinske kraljice. Na letnem odru GKD Lendava bo na predvečer Lendavske trgatve nastopila Maja Keuc - Amaya. 

Etnološka prireditev Lendavska trgatev je vsakoletni praznik vinogradnikov, ki postreže s tradicionalno povorko ter zabavnim glasbenim programom še pozno v noč. Lendavska trgatev tako goste privablja s povorko, ki prikazuje šege in navade, med katerimi ne manjkajo vinska kraljica, starodobniki, konjska vprega ter vozovi okoliških naselij.

Na prireditvenem prostoru Cubis, bodo imeli na voljo kulinarično ponudbo, animacije za otroke, domačo tržnico, na voljo bo tudi krožna vožnja avtobusa na Stolp Vinarium Lendava ter krožna vožnja vlakca po mestu. Od 14. ure naprej bo potekal Folklorni program štirih dežel. glasbeno popoldne s skupino Plamen, zvečer pa bo obiskovalce zabavala Grupa Vigor.

Ob 9. Obletnici stolpa Vinarium, ki bo 7. septembra, bo potekala slovesnost in glasbeno-zabavni program z nastopom skupine Tarapana band in gostom presenečenja. Isti dan bo potekala tudi 6. dirka pomurskega MTB pokala 2024, s tem se bo tudi zaključil Festival Vinarium 2024. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2024 ob 16:13 gost

      Zanimivo, vsako leto isto na tem festivalu Vinarium. Vedno mora glavni bend biti obvezno hrvaški, ko da nimamo dovolj slovenskih izvajalcev. Vsepovsod si jih lahko privoščijo, samo v Lendavi ne. Se celo v Ms in Ljutomeru, samo v Lendavi obvezno hrvaško, bog ne daj, da bi bil glavni bend slovenski, ker to bi bila tragedija za celo Lendavsko občino. Zdaj pa se nagradno vprašanje, kdo bo gost večera na obletnici stolpa Vinarium, kjer bo seveda hrvaški bend Tarapana , za katerega večina se ni slišala, pa saj ni važno, glavno, da je hrvaški in ne slovenski bend. Torej kandidati za presenečenja večera so Vlado Kalember, Dražen Zecic, Dzo Maracic Maki, Jelena Rozga, Zdravko Skender, Zlatko Pejakovic ali Tereza Kesovija. Glasujte zdaj. Glavna nagrada je vstopnica za veliki koncert Thompsona v Zagrebu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2024 ob 16:15 Ma gost

      Komu je bil predstavljen program prireditve. Na fotografijah ni videti nobenega prisotnega. Tem štirim osebam ali medijem.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2024 ob 17:27 gost

      Zadnja sobota v avgustu je 31 avgusta. Edino ta bedak od župana neve gdaj je kak dan. Ko pa ima razgovor z takimi Mašina mi pa niti neve kje je doma kamoli gdaj je zadnja sobota v avgustu.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.