https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Puževcih pripravili sprejem za Mateja Sinica

Puževci , 20.08.2024 ob 10:57  

V Puževcih je včeraj, 19. avgusta, potekal sprejem sovaščana Mateja Sinica, ki se je vrnil s svetovnega prvenstva v oranju. 


Na igrišču ŠD Puževci je včeraj, 19. avgusta, potekal sprejem njihovega sovaščana Mateja Sinica, ki se je vrnil iz 69. svetovnega prvenstva v oranju, ki je potekalo pod okriljem WPO (Svetovne organizacije oračev) v drugem največjem mestu v Estoniji, v Tartu. 

Že naslednji dan so ekipe iz 24 držav, kolikor jih na tem tekmovanju sodelovalo letos, imele možnost spoznati in si ogledati največjo farmo krav molznic s kar 1500 živalmi, kjer v enem dnevu namolzejo za štiri tovorne cisterne mleka. V nadaljevanju pa je sledil še ogled najstarejšega kmetijskega muzeja na prostem, ki slovi po izjemni kulturni, zgodovinski in naravni dediščini. 

Ekipa slovenskih oračev z Igorjem Patetom, ki je oral v konkurenci obračalnih plugov in Matejem Sinicem s plugi krajniki, se je na pot tudi letošnjega prizorišča tekmovanja odpravila z avtodomom donatorja Adria Mobil iz Novega mesta.

Znaten delež sredstev za pokrivanje stroškov pa je tudi letos primaknilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, pa tudi številni sponzorji in donatorji. V odpravi, v kateri so prevozili skoraj 2.500 kilometrov, sta bila tudi pomočnika, Patetov, Boštjan Bobnar in Sinicev, Jože Sinic.  

Sovaščani so ga sprejeli odprtih rok, kjer seveda ni manjkalao jedače in pijače. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Matic Vlaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2024 ob 13:21 gost

      Ponavadi se sprejemi organizirajo za zmagovalce, temu modelu pa so ga organizirali za 9. mesto. 😩 Dečko, pusti plug pa rajši magistriraj, saj ti študij očitno gre bolje od rok😀.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2024 ob 13:52 gost

      Kje pa piše, katero mesto je dosegel?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2024 ob 16:10 gost

        V članku ne piše, ker jih je bilo sram objaviti. Če pa malo poiščeš po netu, se pa hitro najde…

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.