https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Roglič do etapne zmage in skupnega vodstva na Vuelti

 

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je slavil v četrti etapi dirke po Španiji in s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku.


Na zahtevni 170,5 km dolgi trasi od Plasencie do vrha Pico Villuercasa je Roglič zablestel v sprintu manjše skupine kolesarjev na koncu zadnjega klanca. Za 34-letnega Kisovčana je to že 13. etapna zmaga na Vuelti, skupno pa 85. v karieri, poroča STA.

 

Roglič, ki je že trikrat osvojil skupno zmago na Vuelti (2019, 2020, 2021), je s to zmago naredil velik korak k svoji četrti zmagi. Po prepričljivi predstavi v uvodnem kronometru, je v četrti etapi ponovno pokazal svojo moč, ko je na najtežjem delu klanca na Pico Villuercas narekoval ritem in nato v zaključnem sprintu tesno ugnal tekmece.

Drugo mesto je osvojil Belgijec Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny), tretji pa je bil Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates). Roglič ima zdaj v skupnem seštevku osem sekund prednosti pred Almeido, tretje mesto pa zaseda Španec Enric Mas (Movistar), ki zaostaja 32 sekund.

V sredo bo na sporedu ravninska etapa od Fuente del Maestreja do Seville, dolga 177 kilometrov.

Foto: FB Kolesarska zveza Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.