https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Zmaga Mure iz enajstmetrovke v zadnjih minutah tekme

24.8.2024  

Mura je po dveh porazih znova prišla do zmage, četrte v sezoni. Zanjo pa se je na tekmi, ki sicer ni bila posebej razburljiva, morala precej potruditi. Odločilna je bila enajstmetrovka v 85. minuti, ki je Muro vsaj začasno popeljala na vrh lestvice. Radomljani na gostovanjih doslej še niso osvojili točke, vse štiri doslej so zbrali na domači zelenici.

Čeprav je Mura odločneje začela, so imeli Radomljani v sedmi minuti izvrstno priložnost za vodstvo, a se je izkazal Florijan Raduha po poskusu Roka Štormana iz bližine.

Po mirnejšem nadaljevanju v poletni pripeki je v 23. minuti Amadej Maroša poskusil z volejem spremeniti izid, vendar je meril previsoko iz osrčja kazenskega prostora.

V 35. minuti so imeli črno-beli še eno priložnost, ko je Maroša spet prišel do strela v kazenskem prostoru, a je zadel Roka Ljutića. Pri tem so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, a jih sodniki niso uslišali.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so nanizali nekaj (pol)priložnosti, a posebej nevarni vseeno niso bili, čeprav se je Maroša trudil prebijati radomeljsko obrambo.

A prav on je moral v 65. minuti prepustiti mesto Tilnu Ščernjaviču, igra pa še naprej ni ponudila posebne živahnosti. Šele v 83. minuti je dogajanje postalo bolj razburljivo, ko so domači dobili enajstmetrovko po Štormanovem igranju z roko. To pa je v 85. zanesljivo izvedel Dario Vizinger.

Odtlej so domači zgolj še branili minimalno prednost in jo tudi ubranili kljub nevarnemu poskusu Mateja Mamića s 25 metrov v 93. minuti.

Mura bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Olimpiji, Radomlje pa bodo dan prej gostile Bravo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2024 ob 21:46 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Nega komentatof, aja Mura je zmagala za tou nega.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2024 ob 23:41 Občan gost

      Šalja se umika iz Mure ni prišlo z Ameriškim vlagateljem do podpisa pogodbe med Muro in strateškim partnerjem še en odhod iz Mure Tripi

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2024 ob 6:33 gost gost

      DVA PENALA NEJ EDEN JUTRI VAM SKOMINA RAZLOŽI KA JE ROKA Z ROKAMA JE OBRANIL GOL BASTA AMPAK ZNA SE ZA KOGA SODIJO V MARIBORU DE ISTO SRANJE ZVEČER IDEMO STAVIT

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2024 ob 15:42 domači talenti gost

      Danes sva šla s kolegom na tekmo Lipa Ižakovci. Ižakovci imajo 2 do 3 igralce, ki so potencial in jih bomo v Murski Soboti še naprej spremljali. NK Lipa je rekreativni klub, ki iz leta v leto stagnira. Vedno slab izbor trenerjev in nesposobno vodstvo. Ta trener NK Lipa Fiflek ali nekako podobno so se klicali pa naj vrne trenersko licenco. Škoda nogometu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2024 ob 20:05 markeči derbi gost

        Na facebooki objavleno ka je Kiflić z Lipo proti Ižekofcan zgubo 10:1. TE MARKEČI KLUB VČASI RAZPISTITI PA VSE IGRAČE, TRNERA PA VEČNOGA PREDSEDNIKA NAGNATI TRAVO KOSIT PO MARKEČIJ ĐARKAJ.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.08.2024 ob 16:50 muraš gost

      HVAL SODNIKOM DA SO NAM DOSODILI ENAJSMETROVKO OVAČI BI NAJEBALI

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.