https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta 1903 iz Stožic poražena

26.8.2024  

V 6. krogu Prve lige Telemach sta se na stadionu v Stožicah med seboj pomerili ekipi Bravo Kostel in NK Nafta 1903. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 za Bravo Kostel.

- Strelca: 1:0 Tučić (6.), 2:0 Hribar (74.).
- Bravo: Orbanić, Jovan, Rodrigues, Jakšić, Španring, Štravs (od 58. Selan), Trdin, Stanković, Pečar (od 66. Poplatnik), Gidado (od 70. Hribar), Tučić.
- Nafta 1903: Senko, Marinič, Dumančić, Tojčič, Pirtovšek, Kljun (od 76. Szalay), Georgievski, Hrka, Božičković, Kalnoki-Kis (od 61. Brkić), Klausz (od 61. Kadrić (od 86. Dragoner)).
- Rumena kartona: Jakšić; Dumančić.
- Rdeči karton: /.

Ljubljanski Bravo po šestih krogih zaseda vrh prvenstvene lestvice, potem ko je za tretjo zaporedno zmago v prvenstvu ugnal lendavsko Nafto. S štirimi zmagami in remijem imajo varovanci Aleša Arnola točko naskoka pred Koprom, Olimpijo in Muro. Nafta je po petem porazu ostala na predzadnjem mestu.

Bravo je takoj prevzel nadzor nad dogajanjem v Stožicah. Po nespametnem čakanju na izbijanje vratarja Nafte Zsomborja Senka so bili domači blizu vodstva že v četrti minuti, minuto kasneje pa je iz ugodnega položaja Martin Pečar zelo slabo streljal po podaji Gašperja Jovana. Milan Tučić je v šesti minuti vendarle prišel do drugega zadetka v sezoni, ko je po neodločni gostujoči obrambi prišel do strela, ki ga je Senko sicer obranil, odbitek pa je nato 28-letni napadalec le pospravil za hrbet madžarskega vratarja.

Varovanci Jozsefa Bozsika so se nato otresli pritiska domačih. Strel Milana Klausza z glavo je po podaji s kota oplazil prečko, minuto kasneje pa je isti igralec po prostem strelu znova nevarno streljal, a je bil na mestu Matija Orbanić. Ta je imel več dela v nadaljevanju. Tom Kljun je njegove dlani ogrel po strelu z ne najbolj ugodnega kota, nato pa je isti igralec še enkrat poskusil v 18. minuti, a je bil znova na mestu Orbanić.

Dogajanje v Stožicah se je nato malce umirilo. Gašper Trdin je v 35. minuti sprožil z okoli 25 metrov, a zadel stransko mrežo. Nenadejano se je v 39. minuti v priložnosti znašel tudi Victor Gidado, a je bil Senko po strelu od blizu na mestu. Orbanič se je moral pred odhodom v garderobe izkazati še po enem strelu Kljuna. Takoj po odmoru pa je znova posredoval, potem ko je od daleč sprožil Klausz.

V 57. minuti je bil znova na delu lendavski vratar, ko je po protinapadu ustavil dva strela z roba kazenskega prostora, najprej Jakoslava Stankovića in nato še Trdina. Mark Španring je imel v 60. minuti veliko prostora po podaji s kota, a se je zelo slabo znašel pri strelu z glavo. Je pa v 74. minuti prav Španring s podajo v osrčje kazenskega prostora našel rezervista Lana Hribarja, ki je z nekaj sreče zadel med nogama Senka.

V mirnejši končnici je več poskušala Nafta. Poskušal je predvsem rezervist Haris Kadrić. V 78. minuti je z glavo streljal naravnost v Orbanića, dve minuti kasneje pa ga je hrvaški čuvaj mreže ustavil še po strelu po tleh z desne strani. V 83. minuti je še en rezervist Szabolcs Szalay streljal nekoliko z leve strani in le za las zgrešil desni vratarjev kot.

Nevarnih poskusov v nadaljevanju ni bilo, četudi si je Orbanić v sodnikovem dodatku privoščil edino napako na tekmi, in Bravo se je lahko veselil skoka na vrh lestvice.

Vir: STA
Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2024 ob 19:32 kilonja gost

      Poraz z 0:2 sploh ni slab,Bravo je v top formi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2024 ob 19:38 gost

      Koliko porazov brez golov bo morala še Nafta doživeti, da se rešijo smešnega trenerja Božika?????' 360 minut brez gola. Tokrat so vsaj dobro igrali zaslužili so si točko, imeli 19 strelov na gol, kar nekaj šans, a žoga kot zakleto noče v gol. Pred pomembno tekmo z Domžalami bi potrebovali šok terapijo na trenerskem stolčku.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2024 ob 20:34 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Kak so si točko zaslužili či so pa doubili 2 gola dali pa niti enoga, haloooo?

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2024 ob 6:35 gost gost

        san gledal tekmo in ti povem ka je Bravo igral telko kelko je trbelo, ekipa točno zna ka hoče. Hjaa ti streli so relevanten podatek, ker med te strele se štejejo tudi streli Makedonca ki je streljal od tam kjer se mu je zahotelo pa makar je bilo to iz 30m in povsem nenevarno.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2024 ob 19:58 gost

      Ka se NK Nafta bori za naslov prvaka Slovenuje ?

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2024 ob 20:48 gost

      Bumbar, dosti šans so imeli 19 strelov na gol, kar nekaj šans, 2-0 ni realen rezultat. če nisi gledal tekme, te ne komentiraj pa se ne delaj pametnega,.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2024 ob 20:54 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Bumbar si tij ka ma veze kelkokrat so strejlali na gol, či so nesposobni gol dati si ne zaslužijo točke.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2024 ob 6:37 gost gost

        naj na jesen pripelajo 18 drugih igralcev ,ki naj posedujejo vsaj malo nogometnega znanja.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2024 ob 20:51 Turbač gost

      Kje je zdaj on keri komentira sakšo murino tekmo? A ga ni nafta glihkar popušila kak stara kuzla? Opet hahahaah

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2024 ob 21:15 gost

      Isto vi za samo vašo Murro iz Pušče govorite kdaj zgubi, ka je bila boljša pa ne vem kaj vse.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2024 ob 12:07 gost gost

      NAFTINA IGRA BAR MA SMISEL MURA PA NIŠTA PLODIJO ŽOGO MENI PA GOLMANI ŠE DOBRO KA JE PISKAL PENAL MARUŠA TE PA DOLGO NIŠČE PUŠILI DO ZDAJ V GOSTIH DVAKRAT PA SREČNO OBEMA ITAK STA NAŠA KLUBA

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2024 ob 13:00 gost gost

        kakšen smisel, ka je sploh pozitivnoga ..... gola nemrejo dati, točk tudi nemajo, domačih igralcov tudi nej. Edino ka je pozitivno je ka lejko madžari pejneze perejo.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.08.2024 ob 14:44 gost gost

      KO BRAVO IZGUBI ADIJO PADA KAK HRUŠKE ŠE TRENERJA MENJAJO TE VIDELI

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.