https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura slavila visoko pokalno zmago

29.8.2024  

Mura je v Veržeju odigrala tekmo 1. kroga Pokala Pivovarna Union. Črno-beli so z devetimi zadetki napolnili mrežo domačinov.

Veržej - Mura 0:9 (0:3)

(Strajnar (3), Jovićević (35, 46, 47, 48), Spiridonović (42, 59), Koren (71), Kurež (76))

Zadnja avgustovska sreda je namenjena tudi tekmam prvega kroga Pokala Pivovarna Union. V prvem krogu je s pokalnim tekmovanjem pričela tudi soboška Mura, ki je gostovala v Veržeju. Črno-beli kljub močno pomlajeni zasedbi niso imeli pretiranih težav s članom Pomurske nogometne lige, saj so Prlekom zabili devet zadetkov.

Tonči Žlogar je med drugim priložnost ponudil tudi nekaj mladincem, tekmo so pričeli Nal Lan KorenAlin Kumer Čelik in Anej Jelovica, v golu pa je stal Vid Šumenjak. Tekmo na Čistini so pričeli tudi poletni novinci Steven OlsonVasileios Zogkos in Anel Zulić.

Gostje iz Murske Sobote so odpor domačih strli po manj kot treh minutah igre, v gneči pred golom pa se je najbolje znašel Mark Strajnar. Na podvojitev črno-bele prednosti je bilo potrebno čakati do 34. minute, ko je z glavo zadel Nikola Jovićević. Mura je ob polčasu vodila z 0:3.

Sobočani so odlično pričeli tudi drugi polčas, v uvodni minuti nadaljevanja tekme je po podaji Kumerja Čelika še drugič zadel Nikola Jovićević, minuto zatem pa se je razveselil še »hat-tricka«. Ljubljančan v črno-beli opravi se ni zaustavil pri tem, saj je v razmaku manj kot treh minut dosegel še tretji gol, skupno četrtega za vodstvo Mure z 0:6.

V 59. minuti je zadel Srđan Spiridonović, ki je bil uspešen po preigravanju v kazenskem prostoru. V 71. minuti se je po podaji Aneja Jelovice gol zadel še Nal Lan Koren, zmago z 0:9 pa je pet minut zatem potrdil Gal Kurež

NK Veržej: Amadej Vršič, Gašper Šijanec, Aljaž Črček, Anej Vesel (66 Marcel Petek), Filip Petkovič (85 Blaž Brunec), Jan Kutnjak (53 Jure Svetec), Nastja Pučko, Jure Pajek (53 Svit Podgoršek), David Štrakl, Domen Marinič, Miha Brus (66 Rok Filipič). 

NŠ Mura: Vid Šumenjak, Srđan Spiridonović, Hunter Steven Olson, Nikola Jovićević, Vasileios Zogkos, Anel Zulić, Nal Lan Koren, Mark Strajnar (46 Gal Kurež), Alin Kumer Čelik, Anej Jelovica, Luka Turudija. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2024 ob 12:20 Navijač gost

      Gutalj je " prešvoh " trener . obramba mu ne štima bi moral kaj spremeniti = hitrost in kobinatorika v igri kaj je to = dve sezoni so skup napredek pa je / .skromen. / Dečki so sposobni ENKRAT več. Porazdelitev igralnega mesta !! morda kaj spremeniti - evo to je moje mnenje .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2024 ob 19:29 Resnica gost

      Gutalj ni trener,nemore vodit ulice ne pa Verzi,z tradicijo,in rezultati,rabimo trenerja z znanjem,nogometa.ne nakladača

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.