https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Po zaostanku nor preobrat Nafte

Lendava, 31.8.2024  

V 7. krogu Prve lige Telemach sta se med sabo pomerili ekipi Nafte 1903 in Domžale. Tekma se je zaključila z rezultatom 5:2


Nafta 1903 - Domžale 5:2 (2:2)

(Krstovski v 2. min, Tojčić a.g. v 21. min,  Kalnoki - Kis v 43. min, Georgievski v 45. in 49. min, Szalay v 59. min, Klausz v 65. min)

Začetna enajsterica Nafta 1903Senko, Marinič, Pirtovšek kap., Tojčić, Dumančić, Hrka, Georgievski, Božičković, Kljun, Kalnoki - Kis, Klausz. 

Začetna enajsterica DomžaleMulalić, Lampreht, Šturm, Offenbacher kap., Kolobarić. Vučkić, Krstovski, Hodžić, Milić, Perc, Baruca. 

Tekma sedmega kroga Prve lige Telemach med Nafto 1903 in Domžalami je predstavljala obračun ekip, ki sta se znašli na dnu lestvice. Nafta 1903 je po uvodnih šestih krogih v zelo težkem položaju. 

Že v 2. minuti za hitro vodstvo je gol za goste zadel Krstovski. V 21. minuti so povišali vodstvo ko je Tojčić žogo preusmeril v domačo mrežo. V 43. minuti se je domačim nasmehnila sreča z golom Kalniki-Kisa. V 45. minuti pa so domači z mojstrskim zadetkom Georgievskega prišli do izenačenja. 

V 49. minuti so domači povedli z golom Georgievskega, ki je skoraj s polovice igrišča sprožil proti vratom. Vodstvo so še povečali, ko je za modre s prostega strela zadel Szalay. V 66. minuti so domači zadeli še en gol, ko je v mrežo zadel Klausz. 

Nafta je začela podobno kot v prejšnjih krogih, ko je hitro padla v luknjo iz katere se več ni mogla izkopati. Domači so tokrat pripravili epski preobrat, ki ga ni pričakoval nihče. Od 30. do 75. minute je bila na igrišču praktično samo ena ekipa. 

Nafta se bo v naslednjem 8. krogu pomerila s Celjem. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2024 ob 8:46 kilonja gost

      Zelo pomembna zmaga Nafte, pomembno ej da niso prenehali igrati po grdem zaostanku . Kaj dosti točk tako ne bo, zato pa je toliko bolj pomembno premegati konkurente v boju za obstanek .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2024 ob 9:46 gost

      Čestitke mojim Naftase za zasluženo zmago. Prihajajo počasi k sebi. Upam, da doma presenetijo tudi Maribor in Muro. Z fanatično borbenostjo se da oba presenetit. Počasi se ekipa igrava. Vsaj doma je potrebno nabrat nekaj točk za spomladanski del, ko se nujno se morajo okrepiti za obstanek v ligi.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2024 ob 10:39 kilonja gost

      Pa vsa čast Gorgonom za navijanje in številčnost .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.08.2024 ob 12:02 Geza Mezga gost

      Bravo NAFTA!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.08.2024 ob 20:39 Aja gost

      Dober znak za pomurski fuzbal samo tak dale pa tudi Mura in Beltinci ajmo borit se treba

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.