https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nova okrepitev pri NŠ Muri

31.8.2024  

Muraši imajo novega vratarja, konkurenco med vratnicama bo zaostril Franko Kolić, ki se v Fazanerijo seli iz Osijeka.


Deveti novinec v poletnem prestopnem roku prihaja iz Osijeka. Franko Kolić bo zaostril konkurenco med vratnicama čarno-bejlih. Hrvaški vratar, ki je letos dopolnil 21 let, je bil v mlajših selekcijah član Istre, avgusta 2018 pa se je preselil v U17 selekcijo Osijeka, kjer se je nato prebil vse do članske ekipe, za katero je zbral osem nastopov, ob tem pa dodal še 28 nastopov za drugo ekipo Osijeka. 

Vmes je bil dvakrat posojen, in sicer v NK Vukovar 1991 in HŠK Posušje, kjer je skupaj zbral 44 nastopov. Kolić je tudi član hrvaške U21 reprezentance, bil pa je tudi član vseh ostalih mlajših selekcij hrvaške reprezentance. Pogodbo s čarno-bejlimi je podpisal do 31.12.2026.

»S prihodom Franka smo dobili vratarja, ki smo ga iskali kar nekaj časa. Ima kvaliteto in bo zaostril konkurenco za mesto prvega vratarja. Gre za vratarja, ki ima glede na svojo mladost že kar nekaj izkušenj in kaže velik potencial. Pomembno je tudi to, da si je želel priti k nam, čeprav je imel na mizi še druge ponudbe. V Muri je namreč prepoznal klub, ki je lahko pomemben za njegovo nadaljnjo kariero,« je povedal generalni direktor NŠ Mura, Agron Šalja.

»Vesel sem, da sem prišel v klub, ki je že od nekdaj igral pomembno vlogo v slovenskem prvenstvu. Želim si, da se Mura vrne tudi v evropska tekmovanja in da nam uspe priti do čim boljšega rezultata v prvenstvu in pokalu. O Muri sem slišal veliko dobrega, vem, da so tukaj navijači fantastični, o tem mi je pripovedoval tudi zdaj že nekdanji soigralec Roko Jurišić. Komaj čakam, da tudi sam doživim to atmosfero v Fazaneriji,« pa je ob podpisu pogodbe povedal Franko Kolić. 

Foto: arhiv Pomurec, NŠ Mura

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2024 ob 17:54 AJAJAJAJAJAJ gost

      No super še en DOMAČI igrsle. No ta je vsaj mlad.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2024 ob 21:51 gost gost

      PAKUJ ŠALJA KUFRE HOČEMO NAŠE DEČKE DOBITE PORCIJO V LJUBLJANI KAK SE ŠIKA TE BOŠ LETIJA TI PA TUNEK

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.