https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kristjan Čeh prepričljivo zmagal na Češkem

4.9.2024  

Kristjan Čeh, evropski prvak v metu diska, je zmagal na 24. atletskem memorialu Ludvíka Daneka v Turnovem na Češkem. Dva meta je imel prek 67 metrov, najprej je vrgel 67,06 in nato še 67,11. Imel pa je zelo stabilne mete, pet izmerjenih poskusov je imel znotraj metra in četrt. Drugo mesto je zasedel Južnoafričan Victor Hogan z 62,45 m.

Hogan, dvakratni afriški prvak, je bil leta 2013 v Moskvi peti na svetovnem prvenstvu, kar je njegova edina uvrstitev v finale na velikih tekmovanjih. Na lanskem svetovnem prvenstvu je bil 27., enako mesto pa je zasedel tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. 

Ptujčana čaka po naporni sezoni še predzadnja tekma te sezone, ko bo branil lansko zmago na 74. memorialu Borisa Hanžekovića v Zagrebu. V hrvaški prestolnici bosta njegova največja tekmeca, Roje Stona, letošnji olimpijski zmagovalec, in Avstralec Matthew Denny, ki je na olimpijskih igrah dosegel tretje mesto.

Pred šestdesetimi leti je Ludvik Danek drugič izboljšal svetovni rekord, ko so mu v Turnovem namerili 65,22 m. Drugouvrščeni na tokratnem mitingu je tako precej zaostal za takratno najboljšo daljavo, Čeh pa jo je presegel za skoraj dva metra.

Vir. STA

Foto: arhiv Pomurca

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.