https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tako poteka izdelava novega plavajočega mlina na Muri

06.09.2024 ob 16:00  

Po tem ko so konec leta 2022 zaradi potapljanja stari mlin na Otoku ljubezni v Ižakovcih dvignili iz vode, danes novi že dobiva svojo podobo. Občina Beltinci je po pridobljenih sredstvih marca letos začela gradnjo novega mlina, ki bo postavljen na dveh kovinskih čolnih in bo dejansko plaval na vodi.

Občina Beltinci je na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport prejela 350.000 evrov sofinancerskih sredstev za obnovo mlina, celotna vrednost projekta pa znaša  475.115,33 evra.

Lesena konstrukcija mlina že pridobiva svojo obliko

Nov mlin, velik 12,96 krat 10,52 metra, bo postavljen na dveh kovinskih čolnih, imenovanih kumpih in bo ohranjal tradicionalen videz ter funkcionalnost starega mlina. 

Poleg mlina bodo na Otoku ljubezni postavljene informativne table, foto stene, panoramski daljnogledi ter vremenska postaja. Live stream kamera bo omogočila spremljanje gradnje v realnem času.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2024 ob 18:27 se gost

      to glij najbole trbej

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2024 ob 18:47 gost

      Res je v Beltincih imate že vse urejeno, center Beltinec je razvalina, v super industrijski coni imate cesto brez povratka 30 m manjka da bi lahko draga cesta skoz zeleno naravo služila svojemu namenu, ampak NE CESTA JE ZAPRTA namenjena zajčkom, srnicam itd. Prioriteta je mlin na Muri, starega originalnega je Mura odnesla zaradi malomarnosti lastnika - občine, je kdo odgovarjal ? NE. Psi lajajo, karavana ide dale.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2024 ob 6:57 gost

      Vse to služi pranju denarja

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.09.2024 ob 8:34 Jo gost

      Pritoži se na sončno upravo. Konj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.