https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

V četrtek napet obračun: Murašice proti avstrijskemu prvaku St. Pöltnu

18.9.2024  

Nogometašice Mure None so si z zmago na turnirju na Cipru zagotovile uvrstitev v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V četrtek ob 19. uri jih čaka zahtevna preizkušnja proti avstrijskemu prvaku SKN St. Pöltnu, kjer igrata tudi slovenski reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. Povratna tekma bo 26. septembra na domači Fazaneriji v Murski Soboti.


Trener Mure None, Vladimir Kokol, je pred dvobojem poudaril, da je ekipa v dobrem stanju, čeprav ima Lucija Kos nekaj težav s poškodbo mišice in njen nastop še ni potrjen. "Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah so igralke pokazale, da lahko nanje računamo," je dejal Kokol za spletno stran Nogometne zveze Slovenije.

St. Pölten velja za zelo agresivno ekipo, ki igra moderen, hiter nogomet s poudarkom na visokem pokrivanju, zato trener pričakuje zahtevno tekmo: "Pred nami je brutalna tekma z veliko tempa. Vemo, da bo vsak duel pomemben in da ne bo popuščanja. A tudi mi imamo svoje adute in smo pripravljeni odgovoriti z enako mero agresivnosti."

Na drugi strani pa St. Pölten, ki se ponaša z devetimi naslovi avstrijskih prvakinj in desetimi pokalnimi lovorikami, na domačem terenu v NV Areni cilja na čim boljše izhodišče za povratno srečanje, poroča STA.

Še posebej pomemben bo obračun za Matejo Zver, slovensko reprezentantko in legendo murskega kluba, ki je izpostavila hitrost in tehnično dovršenost napadalk Mure None: "Mura ima hitre in tehnično zelo močne napadalke," je dejala Zver za avstrijsko agencijo APA ter dodala, da se veseli tega posebnega dvoboja s svojim domačim klubom.

Obračun med Muro None in St. Pöltnom obljublja zanimivo tekmo, ki bo odločilna za nadaljevanje poti v ligi prvakinj.

Foto: Arhiv Pomurec in Peter Dominko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2024 ob 13:37 boby gost

      tresla se gora rodila se miš

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2024 ob 18:22 ..... gost

      pa ovaj Kokol je sjebao pola Pomurja, mislim sjebao curive mlade i otišao u nepovrat, pa se ponovno rodio

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.