https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ali je to konec te ikonične posode?

18.09.2024 ob 12:00  

Po dolgih letih finančnih težav in intenzivnih pogajanjih s posojilodajalci je ameriški proizvajalec plastične posode Tupperware razglasil stečaj po 11. poglavju ameriške stečajne zakonodaje. Podjetje s sedežem v Orlandu na Floridi se je odločilo za ta korak v upanju, da bo našlo pot do finančne stabilnosti in zaščitilo svojo znamko.


Tupperware, ustanovljen leta 1946, je bil pionir v industriji plastične posode za shranjevanje živil. S svojo inovativno zasnovo in tržno strategijo, ki je vključevala neposredno prodajo preko domačih predstavitev, je hitro osvojil svetovne trge in postal sinonim za kakovostno shranjevanje hrane. Vendar pa je v zadnjih letih podjetje naletelo na težave zaradi rastoče konkurence in razmaha spletne prodaje.

Podjetje se bo obrnilo na sodišče, da pridobi dovoljenje za nadaljevanje poslovanja med stečajnim postopkom. Obljubljajo, da bodo v tem času redno plačevali zaposlene in dobavitelje ter si prizadevali za uspešno preoblikovanje. Končni cilj Tupperwara je prodaja podjetja, kar naj bi omogočilo zaščito njihove ikonične znamke in nadaljevanje poslovanja, poroča STA.

 * Slike so simbolične

Foto: Freepik

    Fotogalerija