https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 modnih trendov te jeseni

15.10.2024  

Nova sezona je tukaj, z njo pa tudi modni trendi za jesen 2024, ki vključujejo mešanico klasičnih elementov in sodobnih inovacij. Jesenski modni trendi se niso drastično spremenili, a prinašajo nove vzorce in kroje. Še zmeraj je moderno plastenje, usnjeni kosi v jesenskih barvah in kosi, ki dajejo občutek in videz mehkobe in topline. 


Slojeviti volumni 

Že lansko sezono so bili in preveliki plašči, jopice in jakne v kombinaciji z večplastnimi outfiti, ki prinašajo mehkobo in toplino. Tudi letos ni nič drugače.

Pletivo z zanimivimi teksturami 

Preprosta pletena oblačila zavijajo v novo smer. Novost bodo zanimive teksture, kot so rebrasti vzorci, zankasti šivi in reliefni vzorci, a z večnimi pleteninami nevtralnih barv ne morete zgrešiti.

Usnjeni kosi 

Usnje se vrača v vseh oblikah in barvah, od hlač in kril do plaščev in blazerjev. Zelo modne bodo usnjene obleke in usnjeni dežni plašči, usnjene kose pa je po mnenju modnih strokovnjakov najbolje kombinirati s pleteninami.  Posebej priljubljeni letošnjo jesen bodo barvni usnjeni kosi.

Maxi krila 

Trend dolgih kril, ki segajo do tal bo letos v ospredju. Krila pa bodo še posebej zasijala z robustnimi škornji ali trendi supergami za sodoben videz.

Karirasti vzorci 

Karo vzorci so jesenska klasika, a jih to sezono najdemo tudi na novih kosih. Karirasti vzorci na plaščih, suknjičih in hlačah, v nekoliko bolj umirjenih tonih, ki bodo v kombinaciji z vzorcem spomnili na angleško podeželje, ali pa v drznih barvnih kombinacijah.

Statement plašči 

Plašči z drznimi detajli, kot so nenavadni kroji, volančki ali preveliki gumbi, bodo v središču pozornosti. Detajle pa bodo združili z barvami, od katerih bo najbolj priljubljena vinsko rdeča.

Barviti kompleti 

Monokromatski outfiti v živahnih barvah, kot so smaragdno zelena, gorčično rumena in bordo rdeča, ustvarjajo samozavestne in modne kombinacije.

Športna eleganca 

Tudi za ljubitelje udobnega se najde trend - udobna oblačila s športnim pridihom, kot so trenirke, bomber jakne in elegantne superge, združene z bolj formalnimi kosi.

Izrezani detajli 

Kosi z asimetričnimi izrezi na nepričakovanih mestih, kot so ramena in boki, dodajo drznost in prefinjenost, ki bo vodilo te jeseni. 

Široke hlače 

Hlače s širokimi hlačnicami še nekaj časa ne bodo šle iz mode. Letošnjo jesen bodo posebej priljubljene široke in ravno krojene hlačnice, ki so udobne in elegantne. Široke hlače torej ostajajo eden glavnih trendov, bodisi v klasičnih barvah ali drznem vzorcu.

Če želite biti ekstra, pa se ne bojte tekstur, divjih barv in čipk, ki sicer niso za sramežljive.

Foto: Pixabay

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.