https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: Črna Gora: Zakladnica naravnega bogastva

27.9.2024  

Črna Gora je očarljiva država na Balkanu, znana po svoji naravni lepoti, slikovitih obalnih mestih in bogati kulturni dediščini. Med njenimi najprivlačnejšimi destinacijami izstopajo prestolnica Podgorica ter priljubljeni obmorski kraji kot sta Petrovac in Budva. Vožnja z ladjo pa turistom omogoča še odkritje številnih drugih bogastev in lepot Črne Gore, kot sta otoka Hawaii in Sveti Štefan.

Petrovac

Petrovac na moru je slikovita obmorska vas, ki leži na južni obali Črne Gore. Znana je po čudovitih plažah in prijetnem vzdušju, kar jo dela priljubljeno destinacijo za družinske počitnice.

Plaže in turizem

Plaže v Petrovcu so znane po svoji čistoči in lepi naravi. Plaža Petrovac je peskovita in prodnata, idealna za družine z otroki. Ob plaži najdete številne restavracije in bare, kjer lahko poskusite lokalne specialitete.

Kulturni dogodki

Petrovac je tudi prizorišče različnih kulturnih dogodkov, vključno z glasbenimi festivali in lokalnimi tržnicami, kjer lahko poskusite domače pridelke in ročne izdelke.

Budva

Budva je eno izmed najstarejših in najbolj priljubljenih turističnih središč v Črni Gori. Njena starodavna stara mestna jedra, ki je obkroženo z obzidjem, privablja obiskovalce s svojo zgodovino in arhitekturo.

Staro mestno jedro

Staro mestno jedro Budve je znano po ozkih ulicah, zgodovinskih zgradbah in slikovitih trgih. Med najbolj obiskanimi znamenitostmi so cerkev sv. Ivan in trdnjava Citadela, ki ponujata čudovit razgled na morje in okoliške otoke.

Nočno življenje

Budva je znana tudi po svojem živahnem nočnem življenju. Mesto ponuja široko izbiro barov, klubov in restavracij, kjer se zabava nadaljuje do zgodnjih jutranjih ur. Poletni meseci prinašajo številne glasbene festivale, ki privabljajo domače in tuje umetnike.

Otok Hawaii

Otok Hawaii je čarobna destinacija, dostopna z ladjo iz obmorskih krajev, kot sta Budva in Petrovac. Ta otok je znan po svojih tropskih plažah, bujni vegetaciji in sproščujočem vzdušju.

Naravne lepote

Otok Hawaii se ponaša s čudovitimi plažami, kristalno čistim morjem in slikovitimi naravnimi pokrajinami. Idealna je za kopanje, sončenje in različne vodne športe, kot so kajakaštvo in potapljanje.

Otok Sveti Štefan

Otok Sveti Stefan je eden izmed najbolj ikoničnih simbolov Črne Gore. Nekdaj ribiška vas, se je danes prelevila v luksuzno letovišče, ki privablja številne znane osebnosti in turiste.

Zgodovina in arhitektura

Otok je bil zgrajen v 15. stoletju in je bil prvotno zaščiten z obzidjem. Danes je prepoznaven po svojih kamnitih hišicah in lepih ulicah, ki ponujajo čarobno vzdušje. Obiskovalci lahko raziskujejo ozke ulice in uživajo v razgledu na morje.

Plaže in aktivnosti

Sveti Stefan se ponaša s čudovitimi plažami, ki so idealne za sprostitev in vodne športe. Območje ponuja tudi številne restavracije, kjer lahko poskusite sveže morske jedi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2024 ob 3:20 Zima gost

      youtu.be/N7TfiQyZ2x0

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.