https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Prekmurski derbi tokrat ni prinesel zmagovalca

Lendava, 28.9.2024  

V športnem parku Lendava sta se v 10. krogu Prve lige Telemach pomerili ekipi NK Nafta 1903 in NŠ Mura. Tekma se je končala z rezultatom 0:0. 

Nafta 1903 - Mura 0:0 (0:0)

Lendavčani in Sobočani so ta konec tedna odigrali tekmo 10. kroga Prve lige Telemach, s katerim so prvoligaši odprli drugo četrtino prvenstva. Prekmurska rivala sta se po nekaj letih premora spet srečala na uradni tekmi v prvem krogu prvenstva, kjer je zmago Mure z odločilnim zadetkom zagotovil Matic Maruško. Obe ekipi sta od takrat doživeli nekaj sprememb, Muraši pa so v svoje vrste pripeljali novega trenerja, Oskarja Drobneta.

Začetna enajsterica Nafta 1903: Mauricio, Hrka, Marinič, Pirtovšek, Tojčić, Dumančić, Lesjak, Georgievski, Csóka, Kálnoki-Kis, Klausz

Začetna enajsterica Mura: Raduha, Miloš, Cipot, Proleta, Ščernjavič, Vrbanec, Julardžija, Nuhanović, Diogo, Junčaj, Vizinger

Črno-beli so krenili v napad že v 1. minuti, vendar Junčaj ni uspel priti do strela. V 4. minuti je pri domačih poskusil Georgievski, a je z blokom žogo zaustavil Cipot. Vrbanec je v 13. minuti poskusil zadeti z glavo po predložku Bezerreja, a neuspešno. Sledila je še ena odlična akcija Dioga Bezerre in podaja do Julardžije, ki je močno ustrelil, a tudi on je bil neuspešen. 

Nuhanović je v 21. minuti sprožil z razdalje 22 metrov, Mauricio je udarec vezista obranil. Lesjak je v 26. minuti dobil rumeni karton zaradi ugovora Obrenoviću po vlečenju Bezerre za dres.

V 28. minuti je sodnik dal rumeni karton za Cipota po prekršku. Sledila je priložnost za domače v 29. minuti. Kalnoki-Kis je izvedel prosti strel po prekršku Cipota, a neuspešno. Po predložku Miloša je v 32. minuti v kazenskem prostoru ob Hrki padel Vrbanec, a sam ni zahteval najstrožje kazni. 

Steven Junčaj je streljal z leve strani v 36. minuti, a je zadel direktno v naročje Mauricia. Ščernjavič je dobil rumeni karton v 38. minuti po prekršku ob stranski črti. Črno-beli so si priigrali kot v 40. minuti. Raduha je v 45. minuti obranil strel Mariniča. V 1. minuti sodniškega podaljška je sledil še en nevaren strel domačih. Georgievski je udaril z 20 metrov, Raduha pa je bil znova dobro postavljen. Prvi polčas se je končal z 0:0.

Drugi polčas se je začel z menjava pri črno-belih v 46. minuti. V igro je namesto Ščernjaviča vstopil Pucko. Domačim se je v 48. minuti ponudila priložnost, a je Csoki meril visoko preko gola. V 57. minuti je po prekršku na sredini igrišča rumeni karton prejel Borna Proleta.

V 58. minuti je za domače rumeni karton dobil Kálnoki-Kis. Prva menjava je sledila pri domačih v 60. minuti. Namesto Kalnoki-Kisa je v igro vstopil Brkić.

Miloš je želel presenetiti Mauricia z desne strani v 63. minuti, a je žoga padla na mrežo nad prečko. Sledila je še ena menjava pri Nafti v 64. minuti. Szalay je vstopil v igro namesto Klausza. 

Amadej Marinič je z leve strani sprožil v kot soboškega gola v 67. minuti, a se je izkazal Raduha, žoga pa se je po posredovanju vratarja Mure od vratnice od leve vratnice odbila v kot. Kurež je v 69. minuti zamenjal Junčaja. Ob prodoru Kureža v 72. minuti sta najmanj dva igralca Nafte storila prekršek, a Obrenović igre ni zaustavljal.

V 76. minuti je sledila dvojna menjava pri črno-belih. Maruško in Kurtović sta vstopila v igro namesto Julardžije in Vrbanca. Sledila je menjava tudi pri domačih. v 78. minuti sta Csoka in Georgievski zaključila z nastopom, v igro sta vstopila Kljun in Božičković.

Raduha je ponovno branil v 79. minuti strel Brkića. Lendavčani so se V 84. minuti razveselili zadetka, vendar gol Pirtovška ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

V igro je v 86. minuti namesto Vizingerja vstopil Maroša. Pucko je v 87. dobil rumeni karton. Maruško je v 88. minuti streljal, a ni bil dovolj natančen. Tekma se je končala z rezultatom 0:0 

Nafta se bo v naslednjem krogu pomerila z ekipo Kalcer Radomlje v Domžalah, Mura pa bo na Fazaneriji gostila Domžale. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Blaž Weindorfer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2024 ob 16:03 gost

      Včeraj ko so se stepli navijači je tudi bilo neodločeno.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2024 ob 16:14 Bunnjar gost

      Ka te bobnar od gringosaj ma parkinsovo? Neka trepeče po ton bobne

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2024 ob 16:29 Vuk gost

      Ka v pijzdi je tou za nogometa ka špila mura????ene bože šanse so si nej pripravili....ka trenejrajo???nej za gledati te mure

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2024 ob 16:52 Parkins gost

      Sem bobnar pri črnih grintaj!!! Če trepeče naj trepeče Geza Mezga ne trepece!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.09.2024 ob 16:54 Parkins gost

      Sem bobnar pri črnih grintaj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.09.2024 ob 16:55 AJAJAJAJAJAJ gost

      HAHAHA BURLESKA SE NADALJUJE.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.09.2024 ob 17:31 gost

      Orban,hvala Bojgi,ka ste murašem pustili točko.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.09.2024 ob 18:32 kilonja gost

      Vemo ja, novinarji pomurca, provocirate, niste spregledali Gorgon, Gorgoni so bili prisotni na svoji domači tekmi proti Muri, ampak si ne morete pomagati kaj ? Pa dobro, slišati je bilo da so Gringosi batine dobili, te pa jim vsaj fotošuring ostane na pomurcu :) .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.09.2024 ob 18:35 gost

      Nafta bila dosti bližje zmagi kot Mura, ki je razoćarala na vseh področjih, saj si niso priigrali nobene prave šanse. Odlična navijaška kulisa, z pripombo, da so se oboji večino časa žalili, namesto, da bi vzpodbujali svoji ekipi. Ne razumem, zakaj tako sovraštvo z strani obeh navijaških skupin.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.09.2024 ob 18:36 gost

      Grintaši so mega madžarske pičkurine.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.09.2024 ob 18:39 Stroka gost

      Nafta igra iz kola v kolo boljše. Posest žoge danes večji od Mure.Vzdušje dobro in take tekme rabi naš nogomet.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.