https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Spregovorili o izboljšanju kakovosti življenja invalidov na podeželju

28.09.2024 ob 11:00  

V četrtek, 26. septembra 2024, se je v Expanu v Murski Soboti odvijal zaključni dogodek Erasmus+ projekta Rural in Life, kjer sodeluje tudi OZARA storitveno in invalidsko podjetje d.o.o. Namen dogodka je bil predstaviti rezultate projekta in spodbuditi sodelovanje med organizacijami, ki se ukvarjajo z vključevanjem oseb z oviranostmi ter z osebno asistenco.


Projekt Rural in Life se osredotoča na izboljšanje kakovosti življenja invalidov na podeželju, kjer pogosto nimajo enakega dostopa do storitev kot v urbanih središčih. Ključni cilj projekta je razvoj programov in orodij za neformalno izobraževanje odraslih, kar omogoča boljše vključevanje invalidov v družbeno in poklicno življenje.

Osrednja tema dogodka je bila pomen neodvisnega življenja oseb z invalidnostjo na podeželju ter povezovanje storitev za kakovostno življenje. Predstavili smo tudi učni program in spletno učilnico, ki vključuje izobraževalne vsebine za strokovnjake, ki delajo z osebami z oviranostmi. Program obravnava teme izobraževanja, zaposlovanja, socialne vključenosti in osebne asistence, kar je ključno za načrtovanje neodvisnega življenja.

Na dogodku so svoje aktivnosti predstavili tudi Center za krepitev zdravja Murska Sobota, Prekmurska podružnica Združenja za multiplo sklerozo Slovenije in Zavod Vitica. Posebno pozornost je pritegnila osebna izkušnja udeleženke, ki se je dotaknila pomena individualnega načrta pomoči, vključno z izobraževanjem in prostim časom.

Dogodek je bil priložnost za razpravo o pomenu sodelovanja med različnimi organizacijami in strokovnjaki iz zdravstva, sociale, izobraževanja in zaposlovanja. Takšno sodelovanje je ključno za razvoj celovitega načrta za neodvisno življenje invalidov, še posebej na podeželju. Rezultati projekta so dostopni na spletnih straneh in omogočajo pridobitev osnovnih veščin v spletni učilnici, kar bo olajšalo načrtovanje in sodelovanje v skupnostih, ki niso specializirane za delo z invalidi.

Foto: Ozara

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2024 ob 13:31 mišo gost

      Invalid ki si ni sam kriv za svojo bolezen ali poškodbo, manj vreden državi kit cuzatorji socialne pomoči in ilegalni migranti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.