https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Lendavi prišlo do prepira med nogometnimi navijači

28.09.2024 ob 7:30  

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, pet kaznvih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, eno poškodbo vozila na parkirišču, štiri primere povoženja divjadi, zasegli pa smo tudi dve vozili. 


Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino prodajnih artiklov v trgovini v Dokležovju, povzročitev lahke telesne poškodbe v Stročji vasi, goljufijo v Ljutomeru in tatvino gorskega kolesa znamke Nakamura, črne barve, v Radencih.

Ob 22. uri je v Lendavi prišlo do kršitve javnega reda in miru, v kateri sta se sprli skupini nogometnih navijačev iz Lendave in Murske Sobote, pri tem pa je bila lažje poškodovana tudi ena oseba. Policisti so z intervencijo vzpostavili red, enemu kršitelju izdali plačilni nalog, zoper zaenkrat še neznanega storilca povzročitve lahke telesne poškodbe pa sledi kazenska ovadba.

V Dokležovju so policisti zaustavili voznika kolesa z motorjem in v postopku ugotovili, da kolo z motorjem ni registrirano ter da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. V Černelavcih pa so zasegli osebni avtomobil vozniku, ki je prav tako vozil neregistrtirano vozilo in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Danes ob 15. uri bo v Lendavi potekala tekma 1. slovenske nogometne lige med igralci iz Lendave in Murske Sobote. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja spremljala in dokumentirala policijske postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru, pri čemer bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje. Na tekmi je prepovedano vsakršno nasilno ravnanje, vnašanje pirotehničnih izdelkov in drugih nevarnih predmetov ter žaljivih transparentov. Vse navijače in druge obiskovalce tekme pozivamo k spoštovanju zakonodaje ter odrejenih navodil organizatorja in policistov, navijanje pa naj poteka v športnem duhu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2024 ob 7:32 gost

      Ti navijači pa malo prehitevajo dogotke. Kajti tekma jo komaj danes koliko je meni znano. Gdo je zmagal v tej pretepaski tekmi. Verjetno je bilo neodločeno.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2024 ob 10:31 kilonja gost

        Z razlogom prehitevajo dogodke,na dan tekme bi se ob vsej policiji bolj težko srečali;)

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2024 ob 7:42 Gost2 gost

      Gringosom prepovedati vstop na današnjo tekmo.To niso navijači,ampak izmečki ......

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2024 ob 9:06 Đeko gost

      Sli so gringosi gledat v Lendavo do kelke je LIDL odprejti...pa jin je na gusto odilo ka so 5 minut pred zaprtjon prisli, pa so malo bejzale

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.