https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Petič ubranil naslov državnega prvaka Slovenije v speedwayu

Petišovci, 18.10.2024  

V Lendavi so organizirali državno prvenstvo v speedwayu, članski državni prvak pa je ponovno postal Matic Ivačič. 


Na ovalu v Petišovcih je potekala zadnja dirka državnega prvenstva v speedwayu, posebni motošportni disciplini, ki ima dolgo tradicijo po svetu in tudi pri nas.

Dogodek je uspešno organiziralo Športno društvo Speedway Team Lendava, ki je posebej ponosno na državnega prvaka članske kategorije. Slavil je namreč Matic Ivančič, član Speedway Teama Lendava, ki je tako dosegel že peti zaporedni naslov.

Dirka je privabila številne tekmovalce iz Slovenije in tujine. Poleg domačih tekmovalcev so na dirki sodelovali tudi gostje iz Avstrije, Slovaške, Poljske in Latvije, kar je dogodku dodalo mednarodni pridih in povečalo konkurenco.

Občina Lendava je čestitala Maticu Ivačiču za ponovni dosežek ter se zahvalila domačemu športnemu društvu za odlično organizacijo dogodka. Na ovalu v Petišovcih je bila to zadnja dirka sezone, ki je sklenila letošnje državno prvenstvo v speedwayu. Finalno tekmovanje pa si je ogledal tudi župan Janez Magyar. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.