https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečanje rodbine Žerdin

20.10.2024 ob 6:05  

Člani Žerdinove rodbine iz Žižkov so se srečali na njihovem srečanju. Letos že na 41. družinskem srečanju, ki je tokrat potekalo na Goričkem, natančneje v Pečarovcih. Za kraj srečanja je organizatorka Zlatka Horvat iz Beltincev, ena od nečakinj, izbrala idiličen kotiček v lasti Zavoda Mlin. 70 udeležencev (vseh jih je nekaj manj kot 100), je skupaj preživelo čudovit dan, obsijan s soncem in prežet z idiliko neokrnjene narave. 

Druženje so začeli dopoldan s šahovskim turnirjem, nato pa uživali v odličnem kosilu gostiteljev, Zavoda Mlin. Sledile so igre, športne aktivnosti in kulturni program. Najboljšim so podelili simbolične nagrade, prvič pa organizirali tudi izmenjavo oblačil, igrač in knjig. Spekli so tudi langaše in se veliko pogovarjali. Veselijo se že prihodnjega srečanja, ki bo prav tako nepozabno.

Žerdinova rodbina, ki izhaja iz Žižkov, ohranja tradicijo letnih srečanj za krepitev družinskih vezi. Zakoncema Albertu Žerdinu in Evfemiji Žerdin (roj. Kolenko) se je v Žižkih rodilo 12 otrok. Živeli so v skromni cimprani hiši, pokriti s slamo. Oče je umrl star komaj 60 let, mama pa pri 68 letih. Srečanja so se začela ob materinih rojstnih dnevih, zdaj pa jih organizirajo potomci.

Na srečanjih se odvijajo šahovski turnirji, kulturni programi in presenečenja. Žerdinovi so svojčas ustanovili sklad za šolanje mlajših bratov in sester, ki je deloval deset let. Pomemben del družine je šah, ki ga je več kot petdeset let aktivno igrala Cilka, ki je tudi zbirala šahovske figure iz celega sveta.

Leta 2022 so v Kamnici uredili spominsko sobo z družinskimi slikami, knjigami in šahovskimi zbirkami. Družinska kronika je izšla leta 2015, druga izdaja pa leta 2022. Družina je ponosna na močne vezi, ki jih povezujejo že desetletja. 

Foto: osebni arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2024 ob 7:19 gost

      Zdaj so kao harmonična družina več kot polovica se jih pa ne more videti. Kot v vsaki družini.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.10.2024 ob 8:26 Gost4673 gost

      Žerdo ke falil

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2024 ob 8:51 gost

      Ti tam prvi zgoraj.... nimaš drugega dela? Tableto vzami, ker je popustila, sodiš pa menda po sebi!

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.10.2024 ob 10:02 gost

      8.51.bedak ali si se našel med omenjenim promotori samega sebe.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.10.2024 ob 22:24 Istina gost

      Novinara Žerdina ste nej pozvali?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2024 ob 1:28 gost

      Vsaka vam čast in GLOBOK poklon,tau bi lejko marištera rodbina napravila,pa nete jajc,resno globk poklon,pa samo vstrajajte v ton.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.