https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Policija bo izvajala poostrene varnostne ukrepe na tekmi v Lendavi

18.10.2024  

V soboto, 19. oktobra 2024, ob 17.30 uri bo v Lendavi potekala nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige med ekipama NK Nafta 1903 in NK Olimpija Ljubljana. Glede na pričakovano večje število navijačev bo policija izvajala poostrene varnostne aktivnosti za zaščito udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v Lendavi ter njeni ožji in širši okolici povečana prisotnost policistov.


Policija želi obiskovalce obvestiti, da bo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti spremljala in dokumentirala svoje postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru. Uporabila bo tudi tehnična sredstva za fotografiranje ter video- in avdiosnemanje. Ta sredstva bodo uporabljena pred in med prireditvijo tako na stadionu in v njegovi okolici kot tudi v samem mestu.

Da bi preprečili morebitna odklonska ravnanja navijačev, opozarjajo, da je na športnih prireditvah prepovedano vnašati pirotehnične izdelke, nevarne predmete ter druge prepovedane artikle. Prav tako so prepovedani transparenti, ki so žaljivi ali spodbujajo k nasilju. Vsako nasilno ravnanje bo imelo posledice, policisti pa se bodo na to odzvali v skladu z zakonskimi pooblastili.

Vse navijače in obiskovalce nogometne tekme pozivajo, da spoštujejo zakonodajo ter upoštevajo navodila organizatorja in policistov. Naj navijanje poteka v športnem duhu.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2024 ob 11:54 gost

      Policija hoče samo zaslužiti, naredi pa tako nič kot v Murski Soboti Mariboru ......

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.