https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

75 let nogometa v Beltincih: Praznovanje ob jubileju in izid knjige

Gančani, 18.10.2024  

V Beltincih letos praznujejo 75 let organiziranega igranja nogometa, ta pomembni jubilej pa so obeležili tudi z izdajo knjige 75 let nogometa v Beltincih, ki jo je napisal Marjan Maučec, nekdanji predsednik kluba. Na predstavitvi knjige, ki je potekala v Gančanih, so se zbrali številni nekdanji nogometaši kluba, ki so zaznamovali zgodovino beltinskega nogometa.

Beltinci, nekoč znani kot najbolj nogometna vas v Sloveniji, so v devetdesetih letih igrali v prvi slovenski ligi in tam odigrali 308 tekem. Največji uspeh so dosegli v sezoni 1994/95, ko so končali tik pod vrhom, za klubi kot so Olimpija, Maribor, Gorica in Mura.

Sedanji predsednik kluba Janez Breznik je poudaril, da danes v mladinski nogometni šoli trenira več kot 200 otrok, kar kaže na svetlo prihodnost beltinskega nogometa. Ob jubileju je izpostavil tudi legendi Ferija Maučeca in Štefana Škaperja, ki sta bila med najuspešnejšimi strelci kluba.

Občina Beltinci ostaja zavezana podpori športa, kar je ob dogodku potrdil tudi župan Marko Virag, sam nekdanji nogometaš, ki je pohvalil združitev klubov znotraj občine. Na dogodku so prisotni poudarili pomen ohranjanja zgodovine in vključenosti mladih v šport.

Ob koncu predstavitve je klub prejel plaketo Nogometne zveze Slovenije za izjemen prispevek k razvoju športa v lokalnem okolju.

Foto: Peter Dominko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2024 ob 21:17 bil sem v Gančanih gost

      Bilo je lepo! Bravo in pohvala vsem generacijam beltinskih funkcionarjev.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2024 ob 14:38 šipoš gost

        bil sem v Gančanih ........ Zaradi mene si lahko obiskal tűdi in bil v ovsenem mlinu

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2024 ob 17:13 gost

      Kak je sekretar repeči

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2024 ob 12:26 gajdaš gost

      Pozderca ste nej povabili ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2024 ob 12:05 AJAJAJAJAJ gost

      Sramota za klub, da si povabljene legende kluba, morajo sami kupiti knjigo. Fuj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.10.2024 ob 15:34 gost

      obnašanje ........Gda pa je mel keleče prste pa nej bil betežen

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.