https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta občina začenja popis praznih stavb

Beltinci, 23.10.2024 ob 12:00  

Občina Beltinci poziva vse občane in lastnike starejših ter praznih stavb k sodelovanju pri evidentiranju nepremičnin, ki bi lahko služile ponovni uporabi in obogatitvi lokalne skupnosti. Cilj akcije je identificirati stavbe, ki so neizkoriščene ali le delno uporabljene in bi s tem lahko postale osnova za obnovo ter razvoj novih vsebin.


Identifikacija praznih stavb z namenom razvoja

Popis bo zajel tako stanovanjske kot poslovne ter kmetijske objekte, ne glede na njihovo trenutno tehnično stanje. Podatki o stavbah bodo služili kot osnova za nadaljnje iskanje idej, s katerimi bi neizkoriščeni objekti pridobili novo življenje, v korist tako lastnikom kot širši skupnosti.

Dva koraka zbiranja podatkov

Proces zbiranja podatkov bo potekal v dveh fazah. Prva faza se bo osredotočila na evidentiranje stavb, pri čemer lastnike vabijo, da do 15. novembra 2024 prijavijo svoje nepremičnine. Lastniki praznih ali starejših stavb, ki imajo potencial za prenovo, lahko podatke sporočijo po telefonu, elektronski pošti ali osebno v prostorih Občine Beltinci.

Druga faza bo obsegala podrobnejši popis na terenu, kjer bodo sodelavci zbrali dodatne informacije o starosti, stanju in infrastrukturi stavb. Vzporedno bodo podatke črpali iz javnih evidenc, vključili pa bodo tudi fotografije in druge relevantne podatke.

Pomembno za lokalno skupnost in razvoj

Zbrani podatki bodo oblikovali bazo starejših in praznih stavb, ki bo v prihodnje služila iskanju idej za obnovo vsaj 23 objektov v letu 2025. S sodelovanjem občanov lahko Občina Beltinci oblikuje jasen načrt, ki bo omogočil revitalizacijo teh stavb ter ustvarjanje novih priložnosti za lokalni razvoj, izboljšanje infrastrukture in gospodarsko rast.

Podpora projekta RurALL

Evidentiranje poteka v okviru širšega evropskega projekta RurALL, katerega cilj je oblikovati nove modele za upravljanje depopulacije na podeželskih območjih. Projekt sofinancira Program Interreg Podonavje 2021–2027

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2024 ob 10:52 gost

      To isto bi morale ostale občine tudi storiti.Saj je ogromno starih hiš ali podrtij v vaseh.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2024 ob 12:05 Babica gost

      Moja starejša hiša je trenutno prazna in ker je moja lahko odločam o njej! Počakala bo, da študij dokonča vnuk in to brez vmešavanja občine!

      8 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2024 ob 14:39 dedek gost

      Babica, lepo boš plačevala davek in hiša bo potem res lahko čakala neomejeno dolgo oz. da boš plačala več davka od vrednosti hiše. Zdravilo za take kot si ti je davek, visok davek.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2024 ob 20:13 gost

      Ja tako bi morali začeti,če se dediči po sodiščih ne morejo dogovoriti o teh podrtijah,potem bi morala država po pravnem in pravičnem postopku poseči vmes in nepremičnino prodati in potem vsem tem lolekom,ki se kregajo po sodiščih,kaj bo od koga sodno razdeliti denar in konec zgodbe.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2024 ob 21:15 Ajme gost

      Ja davki ova pa ovak to si je nekdo z žulji spravi zaj davki na to? Golob buča peneze za Ukrajino??? Marš banda zmrdana

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2024 ob 6:54 Aja gost

      V tej občini hočejo razseljevati Rome iz Beltincev v druge kraje. Samo da bodo v Beltincih imeli mir, za ostale občane pa jim ni mar, če imajo mir in to je priložnost, da uredijo stavbe in jih naselijo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2024 ob 8:42 gost

      V vseh občinah po Sloveniji nebodo problem Romi. Bo pa problem ko se bodo naselili tisti ki prihajajo v Sloveniji nezakonito. Potem bo problem ker nihče nebo vprašal čigavo je prazno stanovanje ali hiša glavno da bodo naselili odvečne migrante begunce teroriste v prazne hiše in stanovanja vikende itd.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.