https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gradnja nove športne dvorane v Cankovi: Projekt vreden 2,7 milijona evrov

Cankova, 24.10.2024 ob 10:00  

Občina Cankova je na podlagi javnega razpisa za izgradnjo športne dvorane pri OŠ Cankova kot najugodnejšega ponudnika izbrala podjetje GDO, gradnja, dom okolje d.o.o. iz Gornje Radgone. Župan Občine Cankova, Danilo Kacijan, je s predstavnikom podjetja podpisal pogodbo za izvedbo del, vredno 2.156.905,81 EUR, pri čemer naj bi bila dela zaključena do decembra 2025.


Celotna vrednost projekta, ki vključuje tudi opremo, zunanjo ureditev, projektno dokumentacijo in nadzor, znaša 2,7 milijona evrov. Celoten projekt je predviden za dokončanje do maja 2026.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je za ta projekt v okviru razpisa za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo Občini Cankova odobrilo 1 milijon evrov, pri čemer bo 350.000 evrov namenjenih v letu 2024, preostalih 650.000 evrov pa v letu 2025.

Nova športna dvorana bo obsegala glavni športni prostor in spremljajoče prostore, kot so prostori za pedagoge, shrambe, sanitarije, garderobe in prostori za športno opremo. Prav tako so načrtovane tribune za gledalce in sodniška loža.

Z izgradnjo bo Občina Cankova pridobila sodobno športno dvorano z neto tlorisno površino 811,9 m2 ter zunanje ureditve velikosti približno 380 m2.

Foto: Občina Cankova

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2024 ob 10:24 gost

      Vsaki vasi nekakšne športne dvorane .Te pa bo vse skupaj propadalo .

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2024 ob 10:27 Pitan samo gost

      Naj prvo vsi igrisca pa nk klube. Te vsaka vas gasilskj dom pa avto. Zdaj vsaka vas dvorano sportno. Kaj sledi ?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2024 ob 11:00 gost

      Pravnik Rajko Pirnat o neustavnosti in škodljivih posledicah predloga novele ZZdej: “Zakaj to sploh počnete?” Prepričan je, da bo rezultat novele slab, saj je zakon, kot pravi, katastrofalen, škodljive posledice pa se že kažejo, a najhujše šele prihaja. Novelo vidi kot “hudo zgrešeno idejo", ki bo s strogo regulacijo drastično posegla v ustavno pravico do svobode dela in uvaja celo prisilno delo. Restrikcije, bodo onemogočile optimalno izrabo vseh zmogljivosti v zdravstvu, ki jih imamo, posledice pa bomo občutili vsi.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2024 ob 16:39 jebo te Rajko Pirnat gost

      , ČLOVEK, KI NE ZNA POJASNITI BESEDE "PRAVO", ima pa se poleg vas nekaterih bedakov, za največjega pravnika v državi. Te besede ni znal pojasniti niti Juhart, velemojster na pravni fakulteti. Iz tega vidika, vsi, ki zagovarjajo pravno državo mogoče mislijo, da beseda pravo pomeni korupcijo, krajo, nespoštovanje zakonov, prevaro in podobno. Zato smo v p.m. po 33 letih samostojnosti. Pravo ne velja niti za državne institucije, sj ga nobena ne uporablja, ker ne ve njenega pomena.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.