https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Tomažič Šeruga: Najprej naj svoje pove uprava, nato se bomo pogovorili igralci

Lendava, 30.3.2012  

Tako kot v Murski Soboti vladajo negotove razmere, je podobna zgodba tudi na drugem koncu Prekmurja v Lendavi. Nafta v spomladanski del prvenstva ni krenila najbolje in še vedno čaka na prvo zmago. Pogovarjali smo se s kapetanom Davidom Tomažičem Šerugo, ki je spregovoril tudi o igralskih in finančnih težavah kluba.


Bera Lendavčanov spomladi je dve osvojeni točki na petih tekmah, kar ni ravno preveč uspešno, tako da je s tekmovalnega smisla nezadovoljstvo prisotno. "Preveč zadovoljni ne moremo biti, ker nismo najboljše začeli, imeli smo nekaj smole, po lastnih napakah smo izgubili tekme, na katerih bi morda lahko osvojili kaj več. Nazadnje proti Celjanom smo osvojili pomembno točko, zdaj sta pa pred nami dve domači tekmi, na katerih upam, da iztržimo čim več," pravi kapetan modro-belih David Tomažič Šeruga.

Zdaj dvakrat zapored doma

Priložnost za prvo spomladansko zmago bo jutri proti Rudarju in v sredo proti Triglavu, obakrat na domačem terenu. "Obe tekmi bosta težki, Rudar je po slabšem začetku zadnjo tekmo dobil, Triglav pa je naš neposredni konkurent za obstanek. Velenjčani zagotovo pridejo v Lendavo po tri točke, vendar mi se ne bomo predali, tudi mi bomo šli na zmago. Z zmago bi dobili prepotrebno samozavest za tekmo s Triglavom, ki bo verjetno odločilna," je prepričan nekdanji igralec Maribora in Rudarja.

Realno gledano bi bil uspeh tudi osvojene štiri točke na teh dveh tekmah, s čimer se strinja tudi 26-letni vezist: "Mi gremo na obeh tekmah na tri točke, tudi točka pa bi proti Rudarju že bila uspeh. Važno je le, da ne izgubimo in da ostanemo na isti točkovni razliki s Triglavom."

Neizkušen in ozek igralski kader

Trener Lendavčanov Stanko Preradovič poudarja, da na zadnje rezultate vpliva neizkušenost in individualne napake igralcev, podobnega mnenja je tudi njegova podaljšana rok na igrišču. "Na te napaka malo botrujejo neizkušenost, saj je večina ekipe amaterske, ki so prišli iz druge in tretje lige, ki se komaj uveljavljajo v prvi ligi, kar pa zahteva določen čas. Pri nas je tudi veliko poškodb, ekipa se je sestavljala iz igralcev, ki smo jih imeli na razpolago, včasih je kdo igral tudi na igralnem mestu, na katerem sicer ne igra. Napake so nas štele točk, saj tudi druge ekipe niso najboljše krenile v spomladanski del, tako da bi lahko nanoknadili zaostanek. Žal je naš kader ozek, zaradi finančnih sredstev si nismo mogli privoščiti boljših igralcev," pojasnjuje nekdanji mladinski reprezentant Slovenije.

Ne samo v Murski Soboti, tudi v Lendavi imajo dolgove

Nič novega pa ni niti dejstvo, da se soočajo pri Nafti soočajo s finančnimi težavami in da igralci niso prejeli še vseh izplačil. In kako so dogovorjeni za izplačila pred licenciranjem? "Za licenciranje se še nismo pogovarjali, v tem oziroma naslednjem tednu pa bi naj stekli pogovori in bi se naj finance uredile, tako da težko zdaj rečem kaj konkretnega," pravi Tomažič Šeruga.

Izzvali smo ga, kako pa bi ravnal sam, če mu klub pove, da nimajo denarja za njih in če se lahko dogovorijo za odlog plačila? "O tem še nisem razmišljal, najprej želim slišati, kako razmišlja uprava, kakšni so njihovi načrti. Zatem se bomo tudi igralci v slačilnici pogovorili, kako in kaj naprej," pravi strelec enega zadetka v letošnji sezoni.

Ko ni denarja, je motiv manjši

Najbrž pa ni lahko igrati, ko ne prejmeš pošteno prigaranega denarja. "Če nekaj mesecev ne dobiš plačila, enostavno nisi pravi v glavi, razmišljaš o tem. S tem je motiv manjši, kar pa vpliva na rezultate," pošteno pove lendavski kapetan.

Pa še verjame besedam, da se bodo stvari uredile? "Že kar nekaj časa poslušamo obljube, kako naj bi se rešilo glede sponzorjev. Res je, da je v tej krizi težko dobiti sponzorja, ampak brez njega resnici na ljubo ena ekipa ne more igrati v prvi ligi. Upam, da bo uprava uspešna pri iskanju sponzorja, da se bo lahko pokrilo dolg in pridobilo vsaj ta licenca, ostalo pa je nas igralcih, da si izborimo obstanek," je optimističen Tomažič Šeruga.

Matematično je možno še vse, vsaj deveti pa bi morali biti

Pogled na prvenstveno lestvico razkriva, da bo Nafta le stežka boljša od devetega mesta. Kaj pa meni vodja Naftašev? "Kot trenutno kaže, ja. Ekipe pred nami so nam pobegnile na osem, devet točk, kar je kar velika razlika. Matematično je sicer še vse mogoče, veliko pa bo odvisno od naših rezultatov, pa tudi od rezultatov drugih. Vsaj deveto bi morali osvojiti."

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija